Ρωσία: Έκρηξη σε θάλαμο αποσυμπίεσης νοσοκομείου για κορωνοϊό

Το κτίριο εκκενώθηκε και οι 158 ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης

Ένας θάλαμος αποσυμπίεσης, που χρησιμοποιείται στη θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο για να επιταχύνεται η ίαση ασθενών, εξερράγη σε νοσοκομείο της πόλης Τσελιάμπινσκ, στα νότια Ουράλια, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να σπάσουν τα τζάμια ενός γειτονικού κτιρίου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Αντιμετώπισης Καταστροφών της Ρωσίας, εξερράγη ένας «θάλαμος οξυγόνου» σε έναν κοιτώνα που είχε μετατραπεί προσωρινά σε νοσοκομείο, λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Εκκενώθηκε το κτίριο
Το κτίριο εκκενώθηκε και οι 158 ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης. Το Υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν θύματα λόγω της πυρκαγιάς που ακολούθησε. 

Ο κυβερνήτης του Τσελιάμπινσκ, Αλεξέι Τέσκλερ διέψευσε εξάλλου τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι δύο ασθενείς σκοτώθηκαν, λέγοντας ότι οι άνθρωποι είχαν πεθάνει πριν σημειωθεί η έκρηξη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass.

Εξάλλου, χρειάστηκε επίσης να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους τουλάχιστον 20 ένοικοι ενός γειτονικού, πολυώροφου κτιρίου, επειδή από την έκρηξη έσπασαν τζάμια και προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Τους τελευταίους έξι μήνες έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα στη Ρωσία λόγω δυσλειτουργίας ιατρικών μηχανημάτων και εξοπλισμού. Τον Μάιο, σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην εντατική μονάδα ενός νοσοκομείου της Αγίας Πετρούπολης πέθαναν πέντε ασθενείς με Covid-19.

Ο Γιούρι Μπουρένκο, ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, είπε ότι ο θάλαμος αποσυμπίεσης ήταν καινούριος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως είχε γίνει κάποιο λάθος στον τρόπο σύνδεσής του. «Τοποθετήθηκε πριν από μερικές ημέρες και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σήμερα», είπε. Ο κυβερνήτης Τέσκλερ διέταξε να γίνει επιθεώρηση σε όλα τα καινούρια μηχανήματα που χρησιμοποιούνται στην οξυγονοθεραπεία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
 

 
20364