Ρωσική τηλεόραση: Ο τρίτος παγκόσμιος έχει ήδη ξεκινήσει

Η Ρωσία πολεμά κατά του ΝΑΤΟ

Εκρηκτικές δηλώσεις για πόλεμο κατά του ΝΑΤΟ και «τρίτο παγκόσμιο που έχει ήδη ξεκινήσει» έγιναν χθες (14.4.2022) σε τηλεοπτική εκπομπή της ρωσικής τηλεόρασης, μετά τη βύθιση της ναυαρχίδας της Ρωσίας, «Moskva», στη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η παρουσιάστρια του «Rossiya 1», Olga Skabeyeva, έκανε λόγο για ξέσπασμα πυρκαγιάς στο «Moskva», παραμένοντας στη γραμμή του Κρεμλίνου και μιλώντας για κλιμάκωση, προειδοποιώντας τους Ρώσους ότι ήδη «πολεμούν κατά του ΝΑΤΟ».

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι στην εκπομπή της Skabeyeva υπήρχαν προπαγανδιστές του Κρεμλίνου, που αποκαλούσαν τη βύθιση του πλοίου «αιτία πολέμου» και ζητούσαν αντίποινα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, στην εκπομπή υπήρχαν και ειδικοί που επέμεναν ότι πρόκειται για «”αιτία πολέμου 100%” και είπαν ότι δεν υπάρχει “τίποτα να σκεφτούμε, πρέπει να υπάρξει απάντηση”, καθώς φαίνεται ότι εννοούσαν πως ο Πούτιν πρέπει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο, ώστε η Ρωσία να μπορέσει “να τους βομβαρδίσει μια και καλή”».

Παράλληλα, σε άλλη εκπομπή της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης χθες, έγινε λόγος «χιλιάδες όπλα που προμηθεύει η Δύση την Ουκρανία», γεγονός που βοηθά το Κίεβο να προκαλέσει «ακόμη περισσότερες αιματηρές, φρικτές, εντελώς αδιανόητες» πράξεις.

Η Daily Mail αναφέρει ακόμη ότι η παρουσιάστρια της εκπομπής, Olesya Loseva, απευθυνόμενη στους τηλεθεατές λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση για τη βύθιση του «Moskva», είπε ότι η Δύση πιστεύει πως η «Ρωσία είναι μια χώρα που δεν αξίζει καν να βρίσκεται στον παγκόσμιο χάρτη και ότι όλοι οι Ρώσοι θα πρέπει απλώς να εξαφανιστούν από προσώπου γης».

newmoney.gr