Σε αυτά τα 8 ελληνικά νησιά δεν εντοπίστηκαν κρούσματα

Αυτά τα νησιά είναι covid free

«Ακτίνα» ελπίδας για τον τουρισμό δίνει η λίστα με τα covid free νησιά στην Ελλάδα, που όλο και μεγαλώνει, χωρίς μάλιστα να υπολογίζονται εκείνα όπου η επιχείρηση του εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία» ολοκληρώθηκε με επιτυχία, όπως στην Καστό.

Πρόκειται για την Άνδρο, την Ιθάκη, την Ικαρία, την Κάρπαθο, την Κέα, την Κύθνο, τη Μήλο και την Τήνο, καθώς οι περιφερειακές ενότητες στις οποίες ανήκουν σημείωσαν ποσοστό θετικότητας 0,00%, κατά την έκθεση του ΕΟΔΥ της Τετάρτης (16/6), η οποία αφορά στα στοιχεία όλης της περασμένης εβδομάδας (07 Ιουνίου 2021 – 13 Ιουνίου 2021).

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αυτό σημαίνει πως σε τακτικούς ή μη ελέγχους των υγειονομικών κλιμακίων, το 7ήμερο που προηγήθηκε, οι αρχές δεν εντόπισαν κανένα κρούσμα κορονοϊού στους πληθυσμούς των νησιών αυτών.

Σε συνδυασμό με το αυξημένο, πράγματι, βάρος που δίνει η πολιτεία σε ό,τι αφορά την εμβολιαστική κάλυψη των νησιωτών, και εφόσον οι τελευταίοι συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα, η πιθανότητα να παραμείνουν covid-free οι περιοχές αυτές, είναι σημαντική.

Και κάτι τέτοιο αναμένεται, φυσικά, να αποτελέσει και επιπλέον κίνητρο για τους τουρίστες, για πολλούς από τους οποίους η αναζήτηση προορισμού διακοπών περιλαμβάνει – κα φέτος – την παράμετρο της υγειονομικής ασφάλειας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι θετικότητα της τάξης του 0,00% καταγράφηκε, την περασμένη εβδομάδα, και στην περιφερειακή ενότητα της Ευρυτανίας.

Συνολικά, τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν σημαντική αισιοδοξία, αν και είναι δεδομένο πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

Πηγή: Newmoney.gr

 
20548
Thumbnail