Σε ισχύ η πρώτη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα

Σε μια νέα «κανονικότητα» βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας (4/5) η Ελλάδα

Σε μια νέα «κανονικότητα» βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας η Ελλάδα καθώς ξεκίνησε η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί λόγω κορωνοϊού. 

Μετά από έξι εβδομάδες επαναλειτουργούν οι πρώτες μικρές επιχειρήσεις ενώ καταργήθηκαν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία εντός του νομού μόνιμης κατοικίας των πολιτών. Οι αρμόδιες Αρχές, πάντως, έχουν ζητήσει αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης και έχουν επισημάνει ότι τα μέτρα θα επανεξεταστούν σε δύο εβδομάδες. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Από σήμερα επαναλειτουργούν όλες οι εταιρείες λιανικού εμπορίου (βιβλιοπωλεία, οπτικά, αθλητικός εξοπλισμός, πώληση φυτών, αγορές καταναλωτών, απελευθερώνεται η μετακίνηση παραγωγών για τις λαϊκές αγορές μεταξύ περιφερειών) και παροχής υπηρεσιών (κομμωτήρια, κουρεία κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ).

Επίσης, οι δημόσιοι υπάλληλοι, σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες τους, θα προσέρχονται στην εργασία τος σε τρία διαστήματα (7, 8 και 9 το πρωί) για αποσυμφόρηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, στα καταστήματα υπάρχει ειδικό καθεστώς λειτουργίας και περιορισμοί ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος. 

(ΚΥΠΕ)

 
20883