Αν σου χυθεί καφές ενώ πετάς, η αεροπορική σε αποζημιώνει

Τι αναφέρει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού λάτρεις του καφέ που πρόκειται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, αφού, πλέον, ακόμη και στην περίπτωση που το αγαπημένο τους ρόφημα πέσει επάνω τους από αναταράξεις, θα αποζημιωθούν.

>>> ΌΛΕΣ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<

Η συγκεκριμένη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου έρχεται σε εκδίκαση αγωγής για αποζημίωση που υπεβλήθηκε από την οικογένεια μικρού κοριτσιού, στο οποίο προκλήθηκαν εγκαύματα από ζεστό καφέ, ενώ ταξίδευε με τους γονείς της από τη Μαγιόρκα της Ισπανίας προς τη Βιέννη της Αυστρίας.

Ο καφές είχε προσφερθεί από τις αεροσυνοδούς στον πατέρας της μικρής και είχε τοποθετηθεί στο πτυσσόμενο τραπεζάκι σε αεροπλάνο της αυστριακής αεροπορικής Niki Luftfahrt και χύθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Από την πλευρά της, η αεροπορική εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν φέρει ευθύνη, καθώς δεν πρόκειται για συμβάν που ορίζεται ως «ατύχημα» βάσει της Σύμβασης του Μόντρεαλ για τις ευθύνες των αεροπορικών εταιρειών σε περίπτωση ατυχημάτων.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν κατέστη δυνατόν να διευκρινιστεί εάν η πτώση του καφέ έγινε εξαιτίας αναταράξεων (κενό αέρος) ή ελαττώματος στο τραπεζάκι του καθίσματος του αεροπλάνου, ωστόσο του Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με σημερινή απόφασή του έκρινε ότι η αυστριακή αεροπορική φέρει την ευθύνη για τις σωματικές βλάβες.

Πηγή: Sputnik.gr

 
11332
Thumbnail