Δευτέρα 11/11, αναμένεται να ανάψει το "πράσινο φως" για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην Τουρκία

Κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για τις γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου, ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με πληροφορίες απ' τις Βρυξέλλες που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. 

 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Όπως αναφέρει το περιοδικό, το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την ερχόμενη Δευτέρα 11/11, αναμένεται να ανάψει το "πράσινο φως" για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων, δεν θα δημοσιοποιήσει ωστόσο κάποιον κατάλογο στόχων των κυρώσεων, ή σχετικό χρονοδιάγραμμα. Θεωρείται πάντως βέβαιο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι τα πρώτα μέτρα θα επιβληθούν ήδη εντός του έτους, καθώς δεν διαφαίνεται η πιθανότητα άμεσης υπαναχώρησης της Άγκυρας.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ <<<

Τον περασμένο Ιούλιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιδρώντας στις τουρκικές γεωτρήσεις τις οποίες θεωρεί παράνομες, περιέκοψε κονδύλια που διατίθενται στην Τουρκία, ενώ πάγωσε τις διαπραγματεύσεις για τον εναέριο χώρο και αποφάσισε να μην συνεχίσει τις συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο για την οικονομία και το εμπόριο. Σε επόμενο στάδιο, είναι δυνατό μεμονωμένα κράτη-μέλη της ΕΕ να προτείνουν κυρώσεις, οι οποίες ωστόσο θα πρέπει να εγκριθούν σε κεντρικό επίπεδο. 

«Διπλωμάτες θεωρούν δεδομένο ότι η κυβέρνηση της Κύπρου, κράτους-μέλους της Ε.Ε., θα υποβάλει γρήγορα σχετικές προτάσεις» αναφέρει το περιοδικό στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Πηγή:skai.gr
 

 
4535
Thumbnail

Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε σήμερα τη σύλληψη από τις τουρκικές αρχές ενός δικηγόρου του που εργαζόταν στην Άγκυρα, με αρμοδιότητα τα αιτήματα αιτούντων πολιτικό άσυλο στη Γερμανία.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Πρόκειται για τον Gylmaz S. που συνελήφθη στις 17 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα, ενώ βρίσκονταν καθ`οδόν προς τη γερμανική Πρεσβεία.

Ο δικηγόρος κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για διασυνδέσεις με τρομοκρατική οργάνωση και βρίσκεται προφυλακισμένος σε φυλακή της τουρκικής πρωτεύουσας.

Την στιγμή της σύλληψης του, ο δικηγόρος είχε στην κατοχή του έγγραφα που αφορούσαν αιτήματα Τούρκων πολιτών για πολιτικό άσυλο στη Γερμανία.

Στις έρευνες που έγιναν στο γραφείο του, οι τουρκικές αρχές προέβησαν στην κατάσχεση 280 ανάλογων εγγράφων. Τα έγγραφα στην πλειοψηφία τους αφορούν σε Κούρδους ακτιβιστές, αλλά και οπαδούς του Φετουλάχ Γκιουλέν.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Σε επίσημη ανακοίνωση του το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως «επιβεβαιώνουμε πως στα μέσα Σεπτεμβρίου συνελήφθη στην Άγκυρα δικηγόρος, συνεργάτης της Πρεσβείας μας. Καταβάλλουμε εντατικές προσπάθειες, προκειμένου να διαλευκάνουμε τις εναντίον του κατηγορίες και να θέσουμε τέρμα στην προφυλάκιση του. Ο συνεργάτης δικηγόρος μας διεξήγαγε τις συνήθεις διεθνείς πρακτικές υποστήριξης πολιτών που ζητούν άσυλο. Για τον λόγο αυτό, η προφυλάκιση του είναι για εμάς ακατανόητη».

ΚΥΠΕ - Παντελής Βαλασόπουλος

article 1