Σταματά άρον άρον το ΚΕΠ & τρέχουν να προλάβουν οι επενδυτές

«Ίσως μείνουν χωρίς το Κυπριακό Διαβατήριο αιτητές που τήρησαν τον νόμο κατά γράμμα και θα έκαναν επενδύσεις»

Ο Arthur Sarkisian, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Astons, που αποτελεί μεσίτη διαβατηρίων και εδρεύει στο Λονδίνο, ανέφερε στο Business Insider ότι, οι δικοί του πελάτες σπεύδουν να ολοκληρώσουν αιτήσεις για απόκτηση της κυπριακής υπηκοότητας πριν εξαφανιστεί το πρόγραμμα. 

«Αυτό προκάλεσε πανικό, άμεσα και δικαιολογημένα, όπως τονίζει, μεταξύ εκείνων που υποβάλλουν αίτηση για κυπριακή ιθαγένεια μέσω επενδύσεων, οι οποίοι τώρα φοβούνται το ενδεχόμενο να μην προλάβουν, όχι από δικό τους λάθος, καθώς τήρησαν κατά γράμμα το νόμο καθ 'όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, σημείωσε ο Σαρκιζιάν την Τρίτη (13/10). 

«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει συχνά στη ζωή, λίγοι έχουν επιλέξει να λειτουργούν εκτός νόμου για το δικό τους προσωπικό κέρδος, αμαυρώνοντας όμως τη φήμη του ευρύτερου τομέα ως αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση για κατάργηση του Προγράμματος, λήφθηκε μετά και το βίντεο που δημοσίευσε το Καταριανών συμφερόντων Πρακτορείο Al Jazzera, το οποίο παρουσιάζει τον Πρόεδρο της Βουλής (Δημήτρη Συλλούρη), ένα Βουλευτή του ΑΚΕΛ (Χριστάκη Τζιοβάνη), καθώς και ένα Δικηγόρο (Ανδρέα Πιττάτζη) να συνομιλούν με υπό κάλυψη δημοσιογράφους του Πρακτορείου, οι οποίοι υποδύονταν εκπρόσωπους Κινέζων επενδυτών, εκ των οποίων ο ένας είχε, υποτίθεται, σοβαρά ποινικά αδικήματα εις βάρος του και ζητούσαν από τους τρεις πρώτους βοήθεια για εξασφάλιση κυπριακού διαβατηρίου. (Για όλες τις εξελίξεις σε σχέση με το θέμα διαβάστε εδώ).

Πηγή: insider.gr

 
20833