Στη δικαιοσύνη κατά Μπολσονάρου για τη μάσκα οι δημοσιογράφοι

Η Βραζιλία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, μετά τις ΗΠΑ

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας προσέφυγε η Ένωση Τύπου της Βραζιλίας, εναντίον του προέδρου, Ζαΐχ Μπολσονάρου, επειδή έβγαλε την προστατευτική μάσκα του ενώ παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, για να ανακοινώσει ότι βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Η Βραζιλία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, μετά τις ΗΠΑ, καθώς πάνω από 1,7 εκατομμύριο πολίτες έχουν βρεθεί θετικοί στον SARS-CoV-2 και από αυτούς σχεδόν 68.000 πέθαναν.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έβαλαν σε καραντίνα τους δημοσιογράφους τους που ήταν παρόντες σε αυτή τη συνέντευξη του Μπολσονάρου, μέχρι να εξεταστούν και να βγουν αρνητικοί στην Covid-19.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Στην προσφυγή της, η Ένωση υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος διέπραξε τουλάχιστον δύο αδικήματα, καθώς έθεσε τη ζωή ή την υγεία άλλων ανθρώπων σε άμεσο κίνδυνο και δεν εμπόδισε την εξάπλωση μιας μεταδοτικής ασθένειας. Ζητά να εξετάσει το θέμα το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, ώστε να αποφασιστεί αν υπάρχει βάσιμος λόγος να προχωρήσει στην ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο 65χρονος Μπολσονάρου βρίσκεται τώρα σε καραντίνα, αν και δηλώνει ότι αισθάνεται καλά. Ο ακροδεξιός, πρώην στρατιωτικός, διατηρεί ακανθώδη σχέση με τους δημοσιογράφους, υποστηρίζοντας ότι του επιφυλάσσουν άδικη μεταχείριση και συνηθίζει να χαρακτηρίζει «ψευδείς ειδήσεις» τα ρεπορτάζ που δεν τον ευνοούν.

Το γραφείο του προέδρου δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα να σχολιάσει το θέμα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

 
14273
Thumbnail