Στη Σερβία η παραγωγή του κινεζικού εμβολίου Sinopharm

Το Sinopharm έχει εγκριθεί για χρήση σε 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένων τριών στην Ευρώπη

Η Σερβία αναμένεται να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα ξεκινήσει την παραγωγή του κινεζικού εμβολίου, Sinopharm, κατά της Covid- 19, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε o Πρόεδρος της χώρας, Αλεξάντρ Βούτσιτς.

Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, η Σερβία αναμένεται να δώσει τα χέρια για τη δημιουργία εργοστασίου που θα συγχρηματοδοτείται από την Κίνα και τα  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την παραγωγή των εμβολίων. «Η ημερομηνία έναρξης παραγωγής των εμβολίων θα είναι η 15η Οκτωβρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Βούτσιτς σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το euronews.

Η είδηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά από την επίσκεψη του Πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι στη χώρα. Η Σερβία διατηρεί στενές διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις τόσο με τη Μόσχα όσο και το Πεκίνο. Έχει μάλιστα συνάψει συμφωνίες και με τις δύο αυτές χώρες για την παραλαβή δόσεων από τα εμβόλια Sputnik V και Sinopharm αντίστοιχα, προκειμένου να εμβολιάσει τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο κατοίκους.

Το Sinopharm έχει εγκριθεί για χρήση σε 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένων τριών στην Ευρώπη: Λευκορωσίας, Σερβίας αλλά και της Ουγγαρίας, μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
 

 
20894