Στο Ιράν μεταβαίνει ο Ζοζέπ Μπορρέλ για διαβουλεύσεις

Ο Ζοζέπ Μπορέλ θα συναντηθεί με τον Χασάν Ρουχανί, με τον Πρόεδρο του Αλί Λαριτζανί και τον Ζαβάτ Ζαρίφ

Στο Ιράν μεταβαίνει τη Δευτέρα (3/2) και την Τρίτη (4/2) ο Ύπατος Εκπρόσωπος για τις Εξωτερικές Υποθέσεις και την Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορρέλ, για συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χασάν Ρουχανί, με τον Πρόεδρο του Αλί Λαριτζανί και τον Υπουργό Εξωτερικών Ζαβάτ Ζαρίφ, με αντικείμενο τις πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος έλαβε ισχυρή εντολή από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ να ξεκινήσει διπλωματικό διάλογο με τους περιφερειακούς εταίρους για την αποκλιμάκωση των εντάσεων και για να αναζητήσουν ευκαιρίες για πολιτικές λύσεις στην τρέχουσα κρίση.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η επίσκεψη στην Τεχεράνη ακολουθεί την επίσκεψη του Ύπατου Εκπροσώπου στην Ιορδανία στις 2 Φεβρουαρίου, όπου συναντιέται με το Βασιλιά Αμπντουλάχ Β και την Υπουργό Εξωτερικών Άνα Σαφάδι.

Η επίσκεψη θα αποτελέσει επίσης ευκαιρία για να μεταφέρει την ισχυρή δέσμευση της ΕΕ στη διατήρηση του κοινού ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης (JCPOA) για τα πυρηνικά του Ιράν και να συζητήσει για τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ιράν.

(ΚΥΠΕ/ Αθανάσιος Αθανασίoυ)
 

 
18433