Στον «πάγο» κρατούν οι ΗΠΑ την Τουρκία για τους S-400

Δεν σχεδιάζουν να δημιουργήσουν κοινή ομάδα εργασίας για τους S-400

Ο Αμερικανός απεσταλμένος στην Τουρκία, Ντέιβιντ Μάικλ Σάτερφιλντ αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν επί του παρόντος να δημιουργήσουν ομάδα εργασίας με την Άγκυρα για να επιλύσουν τις διαφωνίες των δύο χωρών σχετικά με την απόκτηση των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στην οποία προχώρησε η Τουρκία από τη Ρωσία.

Στα τέλη δεεκέμβρη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ανακοινώσει πως οι δυο χώρες προχωρούν στη συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας ΗΠΑ – Τουρκίας, με αντικείμενο την αγορά των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 από την Άγκυρα. 

Ωστόσο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον είχε διαψεύσει άμεσα, ξεκαθαρίζοντας πως η Ουάσιγκτον παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην εφαρμογή των κυρώσεων CAATSA.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είχε ψηφίσει μια σειρά μέτρων κατά της Τουρκίας σχετικά με την απόφασή της να αγοράσει ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 αντί των Patriot ή οποιουδήποτε άλλου συστήματος του ΝΑΤΟ.

Σε αυτά τα αμέτρα, περιλαμβάνονταν η διακοπή των παραδόσεων των F-35 που είχε παραγγείλει η Τουρκία και η επιβολή κυρώσεων σε οντότητες που σχετίζονται με την αγορά των S-400.

Πηγή: Protothema.gr

 
18415