Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα θα πραγματοποιήσουν στρατιωτικές ασκήσεις "σε μικρότερη κλίμακα", στα τέλη του μήνα

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα θα πραγματοποιήσουν στρατιωτικές ασκήσεις "σε μικρότερη κλίμακα", στα τέλη του μήνα, μετά την ακύρωσή των ετήσιων αεροπορικών γυμνασίων τον προηγούμενο χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα (7/11) το Πεντάγωνο.

"Πριν από έναν χρόνο, ακυρώσαμε την άσκηση Vigilant Ace κι αυτό έγινε λόγω του κλίματος στην κορεατική χερσόνησο εκείνη την περίοδο. Φέτος, θα πραγματοποιήσουμε κοινές αεροπορικές ασκήσεις μεταξύ της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας" δήλωσε ένας αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, ο αντιναύαρχος Ουίλιαμ Μπερν.

>>> ΌΛΕΣ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<

Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Πεντάγωνο, σχετικά με το εύρος των στρατιωτικών ασκήσεων, ο ίδιος αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. "Η κλίμακα είναι μικρότερη" σε σύγκριση με τα γυμνάσια Vigilant Ace, στα οποία είχαν συμμετάσχει 12.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί το 2017, περιορίστηκε να πει.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Νότια Κορέα, ο στρατηγός Ρόμπερτ Ειμπραμς και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του Τζέονγκ Κιεονγκ-ντου "έχουν επιφορτιστεί να διασφαλίσουν ότι θα διεξάγουμε τον επαρκή αριθμό των κοινών ασκήσεων, το επαρκές είδος των κοινών γυμνασίων προκειμένου να διατηρήσουμε τον βαθμό προετοιμασίας (...) αφήνοντας στους διπλωμάτες μας τον χώρο και τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Κορέα" κατέληξε.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Η Βόρεια Κορέα επέκρινε σφόδρα χθες (6/11) την ανακοίνωση των στρατιωτικών γυμνασίων που αναμένεται να ξεκινήσουν τη 18η Νοεμβρίου.


(ΚΥΠΕ)
 

 
5729
Thumbnail

Με κατ’ αρχήν συμφωνία των χωρών που πήραν μέρος (αλλά και του ΟΗΕ) για εκεχειρία στη Λιβύη μετά από εννιά χρόνια εχθροπραξιών έληξε η Διάσκεψη του Βερολίνου.

ad1mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Οι ηγέτες που συμμετείχαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου δεσμεύτηκαν να συμμορφωθούν με το εμπάργκο όπλων και δεσμεύτηκαν να τερματίσουν τη στρατιωτική στήριξη στις πλευρές εμφύλιου πολέμου. «Πιστεύουμε σε πολιτική λύση και όχι σε στρατιωτικές συγκρούσεις» ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με την Άνγκελα Μέρκελ, οι συμμετέχουσες χώρες κατέληξαν σε ένα σχέδιο επίλυσης της διαμάχης για τη Λιβύη, το οποίο αφενός πρέπει να εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αφετέρου να καταστεί τμήμα της πολιτικής διευθέτησης του ζητήματος.

>>> Διαβάστε εδώ ειδήσεις και στην αγγλική <<<

Η γερμανίδα καγκελάριος, παράλληλα, γνωστοποίησε ότι θα σχηματιστεί μία 10μελής στρατιωτική επιτροπή, με τη συμμετοχή των αντιπροσώπων των αντιμαχόμενων πλευρών στον λιβυκό εμφύλιο πόλεμο, ενώ ανακοίνωσε ότι οι χώρες – μέλη της Διάσκεψης συμφώνησαν να σταματήσουν την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στα εμπλεκόμενα μέρη.

Η Μέρκελ τόνισε ότι η συζήτηση που έγινε στο Βερολίνο «δεν θα επιλύσει όλα τα προβλήματα στη Λιβύη, όμως» – συνέχισε- «οι συνομιλίες είχαν ως σκοπό να δώσουν νέα ώθηση στην ειρηνευτική διαδικασία».

Συνεδριάζει η 10μελής επιτροπή
Από την πλευρά του, ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, απηύθυνε έκκληση να ξεκινήσει άμεσα πολιτικός διάλογος για την ειρήνευση και την κατάπαυση πυρός στη Λιβύη.

Υποστήριξε δε, ότι η 10μελής στρατιωτική επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ημέρες, στην έδρα του Οργανισμού, στη Γενεύη.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για το κλείσιμο των τερματικών πετρελαϊκών σταθμών στη Λιβύη, κατόπιν πρωτοβουλίας αρχηγών φυλών που στηρίζουν τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA).

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Μάας: Θα συμμετάσχουν και άλλοι που δεν ήταν παρόντες στη Διάσκεψη
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, υποστήριξε πως «γνωρίζουμε ότι το θέμα δεν λήγει σήμερα, γι’αυτό δημιουργήσαμε επιτροπές. Θα κληθούν να συμμετάσχουν και κράτη που δεν εκπροσωπήθηκαν εδώ σήμερα. Εχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας».

ad2mobile

«Σημαντικό σήμερα ήταν να φτάσουμε σε μια συμφωνία. Ξεπεράσαμε όσα ζήσαμε στο παρελθόν και πρέπει να φέρουμε σε διάλογο τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές της Λιβύης» πρόσθεσε.

in.gr

article 1