Συνάντηση Τατάρ – Ερντογάν στην Νέα Υόρκη

Η ε/κ πλευρά, προσπαθεί να επιβληθεί στους Τ/κ και να διώξει την Τουρκία από το νησί, σημείωσε ο Τατάρ

Κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν είχε στην Νέα Υόρκη ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην συνάντηση παρευρίσκονταν επίσης ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου. Δεν γίνεται αναφορά σε οποιαδήποτε δήλωση μετά την συνάντηση.

Σε ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρεται ότι ο κ. Τατάρ μίλησε στο TVNET όπου δήλωσε πως την προσπάθεια «κατοχύρωσης της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος τους» την διεξάγουν με την στήριξη της Τουρκίας και πρόσθεσε ότι οι εδώ και δεκαετίες συνομιλίες για την ομοσπονδία δεν έφεραν αποτέλεσμα γιατί η ε/κ πλευρά δεν πήρε στα σοβαρά την έννοια της ισότητας.

Η ε/κ πλευρά, συνέχισε, προσπαθεί να επιβληθεί στους Τ/κ και να διώξει την Τουρκία από το νησί, ιδιαίτερα μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ – είπε – ο στόχος τους (των Ε/κ) είναι με το επιχείρημα «μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατός» να αφήσουν εκτός την Τουρκική Δημοκρατία.

Η έκκληση Ερντογάν από το βήμα της 77ης ΓΣ του ΟΗΕ, ανέφερε ο κ. Τατάρ, για αναγνώριση του ψευδοκράτους, έδειξε για ακόμη μια φορά πως η Τουρκία στηρίζει την «τδβκ» - κατά την έκφρασή του – και τον τ/κ «λαό».

Επανέλαβε δε ότι η Τουρκία στηρίζει την πολιτική των δύο χωριστών κυρίαρχων κρατών που ζούνε πλάι – πλάι και η ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν στον ΟΗΕ αυτό επιβεβαίωσε.

Σχολιάζοντας την άρση πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ προς την Κύπρο, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι είναι «λάθος βήμα» και πως έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η Τουρκία δεν θ’ αφήσει μόνους τους Τ/κ, θα κάνει τα απαραίτητα βήματα, συνέχισε λέγοντας ότι είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έκαναν ένα τέτοιο βήμα που αφορά την αγορά φονικών όπλων. «Από την μια ένα μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία κι από την άλλη, ένα μέλος της ΕΕ, η νότια Κύπρος... Η συμβολή σε ένα τέτοιο συγκρουσιακό περιβάλλον δεν ταιριάζει στις ΗΠΑ. Αυτή η κατάσταση εξαφανίζει, κατ’ εμένα, και την ελπίδα για μια συμφωνία στο Κυπριακό».

ΚΥΠΕ