Τα δύο νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Είμαστε αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, σημείωσε

Δύο νέα μέτρα για ανάσχεση στην έξαρση της πανδημίας ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως έκανε γνωστό, από τις 06:00 του Σαββάτου και μέχρι νεωτέρας, απαγορεύεται σε περιοχές επιπέδου ασφαλείας 3-4, μεταξύ των οποίων είναι και η Αττική και η Θεσσαλονίκη, η κυκλοφορία κατά το διάστημα από 00:30-05:00.

Εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα, καθώς και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα, στις ίδιες περιοχές γίνεται υποχρεωτική παντού η χρήση μάσκας, τόσο σε κλειστούς, όσο και σε ανοιχτούς χώρους, καθώς, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «ο κορωνοϊός καραδοκεί παντού και "δεν τρώει πόρτα"».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Υπενθυμίζεται πως ήδη από το πρωί, κατά την τακτική συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, είχε προαναγγείλει πως «θα μιλήσω στους πολίτες και θα εξηγήσω πού βρισκόμαστε και ποια μέτρα θα πρέπει να λάβουμε».

Είμαστε αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, σημείωσε, στη συνομιλία του του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως, παρόλο που εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, αυτό δεν είναι παρηγοριά.

Και σε τηλεδιάσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε πως «σήμερα το απόγευμα θα υπάρχουν μία σειρά από ανακοινώσεις επιπρόσθετες των μέτρων που ήδη έχουμε πάρει από εμένα, που θα εφαρμοστούν άμεσα. Έχουμε ήδη ένα σύστημα κατηγοριοποίησης και γνωρίζετε καλά ποια είναι τα μέτρα τα οποία ισχύουν σε κάθε κατηγορία. Τονίζω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο είναι δυναμικό και μπορούμε να το αναπροσαρμόσουμε π.χ. υπάρχει μία σκέψη για την κατηγορία 4 να αφήσουμε ανοιχτό το λιανεμπόριο. Διότι βλέπουμε ότι δεν έχουμε στο λιανεμπόριο μετάδοση.

Το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή εστιάζεται στη διασκέδαση τις βραδινές ώρες, καθώς και σε ορισμένες συγκεκριμένες εστίες που έχουν να κάνουν με γηροκομεία και πρόσφυγες, αλλά η μετάδοση πιά του ιού είναι κυρίως συνδεδεμένη με δραστηριότητα των νέων και απόλυτα συνυφασμένη με την κινητικότητα και τη διασκέδαση κυρίως βραδινές ώρες».

naftemporiki.gr

 
13572
Thumbnail