Τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη στέλνει η ΕΕ στο Ισραήλ

Τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη είναι από την Κύπρο

Τέσσερα αεροσκάφη, δύο εκ των οποίων από την Κύπρο, στέλνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών στο Ισραήλ, μετά από αίτημα της γειτονικής χώρας για ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Συγκεκριμένα ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ ενεργοποιήθηκε μετά από αίτημα των ισραηλινών αρχών για βοήθεια αργά χθες το βράδυ (23 Μαΐου) και η ΕΕ προχώρησε στον συντονισμό της κινητοποίησης 4 αεροσκαφών πυρόσβεσης (2 από την Ιταλία και 2 από την Κύπρο) που καταφθάνουν πλέον στις πληγείσες περιοχές. Παράλληλα το Κέντρο Συντονισμού για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε τακτική επαφή με τις ισραηλινές αρχές και παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση ώστε να κατευθύνει βέλτιστα τη βοήθεια της ΕΕ.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε σχετικά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση "βρίσκεται σε αλληλεγγύη με το Ισραήλ σε αυτή τη δύσκολη εποχή". Σημείωσε ότι η ευρωπαϊκή στήριξη "βρίσκεται ήδη στο καθ οδόν" και ευχαρίστησε την Ιταλία και την Κύπρο για την απτή αλληλεγγύη τους. "Οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που επηρεάζονται και τους πρώτους ανταποκριτές (first responders) που εργάζονται επί του εδάφους", τόνισε ο Επίτροπος Στυλιανίδης, διευκρινίζοντας ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να παράσχει και περαιτέρω βοήθεια.

ΚΥΠΕ - Αθανάσιος Αθανασίoυ

 
3745
Thumbnail

Δύο άτομα τραυματίστηκαν ενώ 12 σπίτια κατέρρευσαν, ως απόρροια του ισχυρού σεισμού των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (21/9) στην Αλβανία.

Οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται στο χωριό Χελμές, περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα Τίρανα.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 καταρρεύσεις κτιρίων, ενώ αρκετές είναι οι ζημιές σε προσόψεις κτισμάτων και πολυκατοικιών.

Από τον ισχυρό σεισμό, ο οποίος είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και επίκεντρο 40 χιλιόμετρα από τα Τίρανα, έχουν προκληθεί βλάβες στο ηλεκτρικό και τηλεπικοινωνιακό δίκτυο.

ad2mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός των 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17.04 (ώρα Κύπρου). Έντεκα λεπτά αργότερα ακολούθησε και ένας δεύτερος σεισμός, μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές και στο νησί της Κέρκυρας, όπου οι πυροσβεστικές αρχές πραγματοποιούν ελέγχους για τυχόν ζημιές σε παλαιές κατοικίες.

article 1