Τηλεφωνική επικοινωνία Μισέλ και Ερντογάν για την Αν. Μεσόγειο

Έκανε πάλι λόγο για προκλήσεις και μονομερείς ενέργειες σε βάρος της Τουρκίας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, η συζήτηση των δυο αντρών επικεντρώθηκε στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και στις εξελίξεις που έχουν διαμορφωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Δυο ημέρες μετά την επίσκεψη του Μισέλ στην Ελλάδα και τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου άκουσε τον Ερντογάν να του επαναλαμβάνει το αίτημα των Τούρκων για «αντικειμενική στάση της Ένωσης και των μελών της απέναντι σε όλα τα περιφερειακά ζητήματα και ειδικά σε αυτό της Ανατολικής Μεσογείου, χωρίς να παρασύρεται από προκλήσεις».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε επίσης στην πρόθεση της Τουρκίας για έναρξη ειλικρινούς διαλόγου με την Ελλάδα και την ΕΕ, τονίζοντας πως είναι ανοιχτός σε μια λύση, η οποία θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Ακόμα, έκανε λόγο για «μονομερείς ενέργειες» σε βάρος όλων των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας.

Πηγή: protothema

 
18052