Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ της Τρίτης.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την πρόσφατη επίθεση εναντίον του τουρκικού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, την κατάσταση στη Λιβύη και τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Υπενθυμίζεται ότι Δευτέρα, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε τον θάνατο έξι Τούρκων στρατιωτικών, κατά τη διάρκεια επίθεσης του συριακού στρατού στην Ιντλίμπ. Αργότερα, ωστόσο, ο Ερντογάν δήλωσε ότι πέντε στρατιώτες και τρεις πολίτες σκοτώθηκαν στην επίθεση.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρόεδρος δήλωσε ότι η επίθεση του καθεστώτος Άσαντ εναντίον του στρατού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος εγκαταστάθηκε στην περιοχή για την αποτροπή συγκρούσεων στην Ιντλίμπ, έθεσε σε κίνδυνο την κοινή προσπάθεια διατήρησης ειρήνης στη Συρία. Ο πρόεδρος (σ.σ. Ερντογάν) τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το δικαίωμά της να προστατεύεται από τέτοιες επιθέσεις, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο», ανέφερε η τουρκική προεδρία.

Ερντογάν και Πούτιν συζήτησαν επίσης την κατάσταση στη Λιβύη και τις ρωσοτουρκικές σχέσεις, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επίθεση στην Ιντλίμπ, ο Ερντογάν δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε αντίποινα, ενώ η Μόσχα υποστήριξε ότι η Άγκυρα δεν είχε ενημερώσει για τις κινήσεις του τουρκικού στρατού στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες, ο συριακός στρατός πραγματοποιεί αντιτρομοκρατική στρατιωτική επιχείρηση στην επαρχία του Ιντλίμπ, η οποία αποτελεί τον τελευταίο θύλακα τρομοκρατών στη χώρα.

Πηγή: Sputnik.gr

 
6341
Thumbnail
ad2mobile

Τα νερά στη Μεσόγειο ενδέχεται να θερμανθούν λόγω εξελίξεων σε Ίντλιμπ και Λιβύη, φέρεται να είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του σε βουλευτές του κόμματός του ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να είπε ότι «οι εξελίξεις στο Ίντλιμπ και τη Λιβύη μπορεί να είναι αιτία για να θερμανθούν τα νερά στην Μεσόγειο. Πλέον τα Ηνωμένα Έθνη δεν μπορούν να μείνουν αδιάφορα». 

ad1mobile

>>> Όλες οι διεθνής ειδήσεις σήμερα <<<

Για τη Ρωσία ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να είπε ότι αναμένουν ότι αυτή θα τηρήσει τις υποσχέσεις της για το Ίντλιμπ, ενώ για το πυραυλικό σύστημα S400, το Turkish Stream (Τουρκικό Ρεύμα), τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών και τις συμφωνίες Σότσι και Αδάνων είπε πως αποτελούν ξεχωριστά θέματα. 
 
ΚΥΠΕ - Άννα Ανδρέου

article 1