Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Ζελένσκι για απελευθέρωση κρατουμένων

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα συζήτησαν για την απελευθέρωση Ουκρανών πολιτών οι οποίοι κρατούνται στην Ρωσία, την ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Ουκρανού Προέδρου.
 
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι δύο πρόεδροι συζήτησαν για την εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης στο πλαίσιο του "σχήματος της Νορμανδίας", που είχε πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου στο Παρίσι, καθώς και για την προετοιμασία της επόμενης συνάντησης του "σχήματος της Νορμανδίας" με την συμμετοχή των ηγετών της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Η πρώτη τηλεφωνική συνομιλία των Πούτιν και Ζελένσκι είχε πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουλίου του 2019, ενάμιση μήνα αφότου ο Ζελένσκι είχε εκλεγεί πρόεδρος της Ουκρανίας.
 
Εν συνεχεία ακολούθησαν και άλλες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών.
 
Η πρώτη δια ζώσης συνάντηση τους πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 2019 στην σύνοδο κορυφής στο Παρίσι στο πλαίσιο του "σχήματος της Νορμανδίας".

(ΚΥΠΕ)

 
6344
Thumbnail
ad2mobile

Επιβατικό αεροσκάφος απογειώθηκε για πρώτη φορά ύστερα από οκτώ χρόνια από τη Δαμασκό προς το Χαλέπι και το διεθνές αεροδρόμιο.

Η πτήση με 120 επιβάτες προσγειώθηκε στο Χαλέπι την Τετάρτη.

Στους επιβάτες συμπεριλαμβάνονταν οι Υπουργοί Μεταφορών και Τουρισμού, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και ορισμένοι επισκέπτες.

ad1mobile

>>> Όλες οι διεθνής ειδήσεις σήμερα <<<

Ο διευθυντής του αεροδρομίου, Μοχάμεντ Αλ Μάσρι, ανέφερε πως οι τερματικοί σταθμοί και άλλες υπηρεσίες, που έκλεισαν το 2012,  είναι έτοιμες προς χρήση. Η επαναλειτουργία του αεροδρομίου έγινε κατορθωτή καθώς η κυβέρνηση της Συρίας επέτρεψε την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο Μ5 που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι.

ΚΥΠΕ

article 1