Τime Out: Αυτές είναι οι πιο cool γειτονιές της Γης

Η πρώτη βρίσκεται στην Ευρώπη

Το Νόρεμπρο, μια γειτονιά της Κοπεγχάγης η οποία είναι στέκι για τους λάτρεις της γαστρονομίας και η οποία είδε νέες επιχειρήσεις να ανοίγουν ακόμα και μέσα στην πανδημία αναδείχθηκε «η πιο cool γειτονιά του κόσμου» σύμφωνα με την ετήσια λίστα του Time Out.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιοδικό, για την επιλογή των κορυφαίων θέσεων της λίστας για το 2021, μιας χρονιάς που σημαδεύτηκε από την πανδημία, εκτός από τα παραδοσιακά κριτήρια όπως επιλογές για διασκέδαση μέτρησε το «ομαδικό πνεύμα» που αποπνέει κάθε γειτονιά.

Τη δεύτερη κατέκτησε το Άντερσονβιλ του Σικάγο η οποία είναι γνωστή για την αναπτυσσόμενη LGBTQ+ σκηνη της και τους χώρους πρασίνου της.

Την τρίτη θέση η ιστορική συνοικία Jongno 3-ga στη Σεούλ και την τέταρτη, η συνοικία Λέιθ του Εδιμβούργου, παλιά η βιομηχανική περιοχή της πόλης, η οποία έχει πλέον γίνει στέκι για χώρους πολιτισμού και εστιατόρια.

Την πεντάδα συμπληρώνει η συνοικία τoυ σιδηροδρομικού σταθμού στο Βίλνιους της Λιθουανίας, η οποία είναι επίκεντρο καλλιτεχνικών δρώμενων.

«Η πανδημία είχε τεράστιες συνέπειες στις πόλεις, τον πολιτισμό και τις επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με την φιλοξενία. Αλλά το καθένα από αυτά τα μέρη έχει να πει τη δική του ιστορία για το πώς οι άνθρωποι ήρθαν κοντά και υποστήριξαν ο ένας τον άλλον, δημιουργώντας μια νέα κουλτούρα», λέει στο στο CNN η Καρολάιν Μακγκίν, αρχισυντάκτρια του Time Out.

newmoney.gr

 
20834