Τουρκία: Στο υψηλότερο επίπεδο τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού

Στο υψηλότερο επίπεδο μετά από δύο και πλέον μήνες τα ημερήσια κρούσματα - Νέοι περιορισμοί

Περιορισμούς στην τέλεση γάμων και άλλων εκδηλώσεων στην τουρκική οικονομική πρωτεύουσα ανακοίνωσαν χθες (29/8) οι αρχές της Κωνσταντινούπολης, καθώς ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων και θανάτων εξαιτίας του νέου κορωνοϊού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο σε όλη τη χώρα για πρώτη φορά έπειτα από δύο και πλέον μήνες.

Από τη Δευτέρα οι γάμοι, τα πάρτι αρραβώνων και οι τελετές περιτομής σε εσωτερικούς χώρους θα απαγορευτούν, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης. Παιδιά και πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών θα απαγορεύεται επίσης να παρευρίσκονται σε υπαίθριες τελετές που θα επιτρέπεται να πραγματοποιούνται.

Οι περιορισμοί επιβλήθηκαν λίγες ώρες αφότου ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε ότι 1.549 νέα κρούσματα διαγνώστηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο - ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός από τα μέσα Ιουνίου. Τριάντα εννέα άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, τα περισσότερα από τα μέσα Μαΐου, σύμφωνα με τον ίδιο.

>> > Κορωνοϊός: Όλες οι εξελίξεις εδώ <<<

«Ο αριθμός των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να αυξάνεται», ανέφερε ο Κοτζά σε tweet του. «Δεν μπορούμε να είμαστε χαλαροί στην εφαρμογή των μέτρων» για τον περιορισμό της πανδημίας, προειδοποίησε.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν νοσήσει από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 267.064, ενώ 6.284 έχουν χάσει τη ζωή τους έχοντας διαγνωστεί με COVID-19.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Anadolu, Sputnik

 
15508