Τουρκικό ΥΠΕΞ: Παραβιάζει Σύμβαση Βιέννης και ΕΣΔΑ η Ελλάδα

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τουρκικό ΥΠΕΞ

Με τις συλλήψεις για κατασκοπεία η Ελλάδα παραβίασε τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ και αναφέρει ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Το τουρκικό ΥΠΕΞ προσθέτει ότι η υπόθεση έχει κατασκευαστεί από κύκλους που θέλουν να αυξήσουν την ένταση με την Τουρκία.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι καταδικάζει την σύλληψη του Σαμπαχατίν Μπαϊράμ, συμβασιούχου γραμματέα στο Γενικό Προξενείο της Ρόδου, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν οι ελληνικές αρχές για τη λήψη φωτογραφιών και τους ισχυρισμούς περί κατασκοπείας.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

“Κατά τη διαδικασία που οδήγησε στην κράτηση του Έλληνα πολίτη που βρίσκεται ανάμεσα στο προσωπικό μας η Ελλάδα έχει παραβιάσει τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για τις προξενικές σχέσεις και το δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής. Αντικρίζονται με ανησυχία τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου σχετικά με το περιστατικό που παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας και στοχεύουν το προσωπικό και την οικογένεια τους, καθώς και τους εκπροσώπους και υπαλλήλους μας στην Ελλάδα. Θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας και θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προς την κατεύθυνση των ελληνικών αρχών σχετικά με την έρευνα που εκτιμάται ότι έχει κατασκευαστεί από κύκλους που θέλουν να αυξήσουν την ένταση με την Τουρκία”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του.
 
(ΚΥΠΕ/Άννα Ανδρέου)

 
20839
Thumbnail