Τσαβούσογλου: Δεν θα επιλυθούν όλα σε μία συνάντηση

"Ασφαλώς δεν είναι σωστή προσέγγιση να περιμένει κανείς να επιλυθούν όλα τα προβλήματα σε μια συνάντηση"

Ασφαλώς δεν είναι σωστή προσέγγιση να περιμένει κανείς να επιλυθούν όλα τα προβλήματα σε μια συνάντηση, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, που είχε με τον ομόλογό του του Καζακστάν Μουκχτάρ Τιλεμπερντί, αναφερόμενος στις διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιήθηκε η 61η διερευνητική συνάντηση στην Τουρκία. Υπάρχουν ζητήματα που δεν καταφέραμε να συμφωνήσαμε μεταξύ μας η Ελλάδα και η Τουρκία, τα συζητήσαμε στις συναντήσεις. Ασφαλώς δεν είναι σωστή προσέγγιση να περιμένει κανείς να επιλυθούν όλα τα προβλήματα σε μια συνάντηση", δήλωσε συγκεκριμένα.

Ο κ. Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι οι πολιτικές διαβουλεύσεις συνεχίζονται και υποστήριξε ότι η Τουρκία έδειξε με καθαρό τρόπο την στάση της στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου. "Λέμε δίκαιος διαμοιρασμός. Διαβιβάσαμε τη συγκεκριμένη πρότασή μας στην ΕΕ, δεν υπήρξε απάντηση”, είπε.

Επιβεβαιώνοντας την επίσκεψη του Έλληνα ομολόγου του στην Άγκυρα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι “ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Δένδιας θα έρθει στην Τουρκία στις 14 Απριλίου. Εν ευθέτω χρόνω κι εγώ θα επισκεφθώ την Ελλάδα”. 

(ΚΥΠΕ)

 
20894