Αποκαλύφθηκε ποιος θέλει ενότητα στην Λιβύη και ποιος δεν θέλει, είπε ο Τσαβούσογλου

Αποκαλύφθηκε ποιος θέλει ειρήνη και ποιος πόλεμο στη Λιβύη, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι “ως Τουρκία υπό την αιγίδα του Προέδρου μας κάναμε αυτό που μας αναλογεί για την εκεχειρία και την ειρήνη στη Λιβύη, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και από δω και πέρα. Αλλά με αυτή την εικόνα βλέπουμε αυτό. Έχει αποκαλυφθεί ποιος θέλει ειρήνη και ποιος πόλεμο, ποιος θέλει ενότητα στην Λιβύη και ποιος δεν θέλει”. 

 

ΚΥΠΕ - Άννα Ανδρέου

 
5706
Thumbnail

Η ιστοσελίδα του δημόσιου τηλεοπτικού σταθμού ARD αναρωτιέται τι θέλει να επιτύχει η Τουρκία στη Λιβύη, για να απαντήσει πως ο Τούρκος Πρόεδρος επιδιώκει τα δικά του συμφέροντα στη Λιβύη, τα οποία σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

ad1mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η ιστοσελίδα της Deutsche Welle φιλοξενεί εμπειρογνώμονα της Βόρειας Αφρικής στη δεξαμενή σκέψης Chatham House του Λονδίνου, ο οποίος αμφιβάλλει ότι η Γερμανία θα τα καταφέρει. Χώρες που έχουν άμεση στρατιωτική εμπλοκή στη Λιβύη και συνεργάστηκαν απευθείας με ένα  από   τα  εμπόλεμα   μέρη   θα   ασκούσαν   μεγαλύτερη   επιρροή   στην   πολιτική διαδικασία, δηλώνει ο εμπειρογνώμονας Eaton, για να προσθέσει πως «Η Γερμανία δεν έχει κάνει  "ούτε το ένα ούτε  το  άλλο".

 

Οι προσπάθειες διαμεσολάβησης είναι δύσκολες επειδή η διεθνής κοινότητα και ακόμα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της Γερμανίας είναι πολύ διχασμένοι στο ζήτημα της Λιβύης. Ειδικά από τη στιγμή που οι Τούρκοι και οι Ρώσοι διαδραμάτισαν τόσο ισχυρό ρόλο στη Λιβύη και αναμένουν η εμπλοκή τους να αποδώσει υπό την μορφή εμπορικών συμφωνιών με τον ενεργειακό προμηθευτή Λιβύη, ο Eaton πιστεύει  ότι η Γερμανία θα είναι πολύ δύσκολο να υλοποιήσει τις επιθυμίες της».

>>> Όλες οι διεθνείς ειδήσεις εδώ <<<

Το ίδιο Μέσο  με τίτλο “Λιβύη: Η οργή των Αράβων εναντίον της Τουρκίας” υποστηρίζει πως η συμμαχία μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν και του Λίβυου Σάρατζ  προκαλεί αγανάκτηση σχεδόν σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο. Το εγχείρημα του Ερντογάν είναι παράτολμο. Εάν ο υποστηριζόμενος από την Τουρκία Σάρατζ ηττηθεί στον αγώνα για την εξουσία στη Λιβύη, ο Eρντογάν  θα χάσει επίσης το παιχνίδι πόκερ για τα οικόπεδα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, καθώς οι συμφωνίες θα υφίστανται μόνο υπό τον Σάρατζ.

 

ad2mobile

Από την άλλη πλευρά,συνεχίζει το δημοσίευμα, αν επικρατήσει ο Χαφτάρ, μια από τις πρώτες ενέργειές  του θα είναι να ακυρώσει τη  συμφωνία με την Τουρκία.

ΚΥΠΕ - Παντελής Βαλασόπουλος

article 1