Τζόνσον: Παράθυρο ελπίδας για ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό

Η κυβέρνηση δεν έχει εγκαταλείψει τον στόχο του επόμενου μήνα, δηλαδή της 17ης Μαΐου δήλωσε σήμερα ο Τζόνσον

Τις ελπίδες των Βρετανών ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό δεν έχουν χαθεί προσπάθησε να αναπτερώσει ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον μία μέρα μετά τις χθεσινές του δηλώσεις ότι ενδέχεται να μην επιτευχθεί ο στόχος της 17ης Μαΐου για το άνοιγμα των συνόρων.

Παρότι πολλοί δημοφιλείς προορισμοί διακοπών αντιμετωπίζουν αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 και παλεύουν για τον έλεγχό τους, αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τον στόχο του επόμενου μήνα, δήλωσε ο Τζόνσον σήμερα Τρίτη. Στις χθεσινές του δηλώσεις είχε προειδοποιήσει ότι η κυβέρνηση θα παρακολουθεί τα δεδομένα και θα επαναξιολογήσει την κατάσταση όσο πλησιάζει η ημερομηνία, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να σπεύσουν να πραγματοποιήσουν κρατήσεις διακοπών.

«Θα ανακοινώνουμε όσα περισσότερα μπορούμε όσο το δυνατόν συντομότερα για τα διεθνή ταξίδια», δήλωσε ο Τζόνσον στη σημερινή συνέντευξή του. «Καταλαβαίνω την ανυπομονησία των πολιτών να προχωρήσουν σε κρατήσεις για τις διακοπές τους, αλλά πρέπει να είμαστε συνετοί σε αυτή τη φάση».

Στελέχη αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων κατηγόρησαν τον Τζόνσον για τη χθεσινή του δήλωση που παρότρυνε τους Βρετανούς να μην προγραμματίζουν διεθνή ταξίδια, κατηγορώντας τον για έλλειψη σαφήνειας και πρόκληση μεγαλύτερης ζημιάς στον κλάδο. Τα τουριστικά έσοδα τη φετινή σεζόν αποκτούν μεγαλύτερη σημασία δεδομένου ότι μεγάλοι κλάδοι της οικονομίας από τις μεταφορές έως την εστίαση και τα ξενοδοχεία έχουν ήδη χάσει ένα καλοκαίρι από την πανδημία του κορωνοϊού.

Επιπλέον ασκήθηκε κριτική στο μέτρο για την πραγματοποίηση δύο αρνητικών τεστ στους επιβάτες ακόμα και σε εκείνους που προέρχονται από «πράσινες» χώρες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EasyJet Plc, Johan Lundgren, ζήτησε την πραγματοποίηση φθηνότερων τεστ που είναι λιγότερο αξιόπιστα από τα τεστ PCR αλλά δίνουν ταχύτερα αποτελέσματα προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί για τις διακοπές. Ο Τζόνσον είπε σήμερα ότι η κυβέρνηση εξετάζει αυτήν την επιλογή.

«Θα δούμε πως μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα όσο γίνεται πιο ευέλικτα και πιο προσιτά», είπε.

bloomberg - newmoney.gr

 
15524