Ξεκίνησε η συζήτηση για αποπομπή Τραμπ στο «φρούριο» - (ΦΩΤΟ)

Πρωτόγνωρες οι εικόνες που έρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Σε στρατόπεδο έχει μετατραπεί το αμερικανικό Καπιτώλιο, όπου έχει αρχίσει η συνεδρίαση για την αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, ύστερα από τα πρόσφατα επεισόδια.

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ διεγάγεται η συζήτηση για την καθαίρεση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις εικόνες χάους που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα, με οπαδούς του Ρεπουμπλικανού να μπαίνουν στο Καπιτώλιο.

Όπως αποτυπώνεται στις εικόνες, στρατιώτες, εκπαιδευμένοι σκύλοι, πράκτορες του FBI και drones έχουν επιστρατευτεί, τόσο μέσα στο Καπιτώλιο, όσο και έξω στους δρόμους, καθώς οι μυστικές υπηρεσίες φοβούνται για επίθεσεις των υποστηρικτών του Τραμπ.

>>>Διαβάστε ακόμη: Εισβολή - Kαπιτώλιο: Όλα όσα έγιναν μέσα από εικόνες & βίντεο

Όσον αφορά τη διαδικασία, αρχικά, το Σώμα θα διεξάγει ψηφοφορία όπου θα καθορίζονται οι κανόνες για τη συζήτηση.

Εάν εγκριθούν, το Σώμα θα ψηφίσει αργότερα την ίδια ημέρα για το πέρασμα ενός άρθρου, σύμφωνα με το οποίο εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ θα κατηγορείται για «παρακίνηση σε εξέγερση».

1

2

3

4

5

6

7
Υπενθυμίζεται πως η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι ζήτησε την απομάκρυνση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμά του, επικαλούμενη την 25η τροποποίηση του αμερικανικού Συντάγματος.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Τραμπ είναι αντιμέτωπος με καθαίρεση, καθώς η προηγούμενη είχε πραγματοποιηθεί το 2019.

8

9

11

13

sputniknews.gr /.in.gr

 
18438