Ξεκλείδωμα πτήσεων από Βρετανία: Πότε θα έρθουν Κύπρο

Τέσσερα τα στάδια για την άρση του lockdown στην Βρετανία / Πότε θα ξεκλειδώσουν τα αεροδρόμια για τους Βρετανούς

Σχέδιο τεσσάρων σταδίων για την σταδιακή χαλάρωση του lockdown στη Βρετανία ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον, ενώ μεταξύ αυτών έγινε λόγος και για την άρση απαγόρευσης στα διεθνή ταξίδια, μέτρο το οποίο επηρεάζει άμεσα και τον τουρισμό της Κύπρου.

Η πρώτη φάση ξεκινά στις 8 Μαρτίου με το άνοιγμα των σχολείων και τη δυνατότητα κοινωνικής συναναστροφής με ένα άτομο σε πάρκα και δημόσιους χώρους.

Στις 29 Μαρτίου, οπότε και ξεκινούν οι διακοπές του Πάσχα, θα επιτρέπεται η κοινωνική επαφή ομάδων έως έξι ατόμων ή δύο νοικοκυριών, σε πάρκα και κήπους.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η άρση της απαγόρευσης στα διεθνή ταξίδια παραπέμπεται για αργότερα, με την 17η Μαΐου να θεωρείται ως η πιθανότερη ημερομηνία, κάτι το οποίο ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Κύπρο, καθώς μεγάλο ποσοστό τουριστών προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, στις 12 Απριλίου ανοίγουν καταστήματα, κομμωτήρια, υπηρεσίες νυχιών, βιβλιοθήκες, αξιοθέατα σε ανοιχτούς χώρους, καθώς και εξωτερικοί χώρου καταστημάτων.

Από τις 17 Μαΐου θα επιτραπούν συγκεντρώσεις έως έξι ατόμων ή δύο νοικοκυριών σε εσωτερικούς χώρους, ενώ περιορισμένος αριθμός ανθρώπων θα μπορούν να μπαίνουν σε αθλητικά γεγονότα.

Από τις 21 Ιουνίου, η κυβέρνηση προσδοκά την άρση όλων των περιορισμών στις κοινωνικές επαφές, όπως και στη δυνατότητα εκδηλώσεων, όπως και νυχτερινών καταστημάτων.

Πηγή: Protothema.gr

 
14983