Ζελένσκι στο CBS: Καθοριστική η βοήθεια των ΗΠΑ στη δύσκολη μάχη

Η Ουκρανία λαμβάνει βοήθεια από τις ΗΠΑ, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος

Μία από τις πιο δύσκολες μάχες περιμένει την Ουκρανία, ενώ το αν θα σταθεί όρθια ή όχι εξαρτάται από τη βοήθεια που θα λάβει και από τις ΗΠΑ, όπως δήλωσε σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS.

«Θα είναι μια από τις πιο δύσκολες μάχες. Δεν θα είναι η μόνη. Θεωρούμε ότι αυτή θα είναι ένα νέο κύμα αυτού του πολέμου», είπε ο ίδιος στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

«Δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο αριθμός των όπλων, νομίζω ότι θα είναι αρκετές φορές μεγαλύτερος από αυτόν που είναι τώρα.

Παρατηρούμε συγκέντρωση όπλων ανατολικά και νότια του κράτους μας. Αντιλαμβανόμαστε ποιες διαδρομές θα ακολουθήσει ο εχθρός, αντιλαμβανόμαστε τι πάει να κάνει.

Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι από την ταχύτητα, με την οποία θα μας βοηθήσουν οι ΗΠΑ πρωτίστως, από το πώς θα μας παραδώσουν τα όπλα, θα εξαρτηθεί αν θα αντέξουμε ή όχι. Γι’ αυτόν τον λόγο, η βεβαιότητα που έχουμε για τους ανθρώπους μας και τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας είναι 100%, αλλά η βεβαιότητα ότι θα λάβουμε αυτά που χρειαζόμαστε, αυτή τη βεβαιότητα δεν την έχω, δυστυχώς», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσέθεσε ακόμη ότι η Ουκρανία λαμβάνει βοήθεια από τις ΗΠΑ, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη.

«Οι ίδιες (σ.σ. οι ΗΠΑ) βοηθούν. Το λέω ευθέως, θα θέλαμε περισσότερα. Δεν ξέρω αν έχω το δικαίωμα να μιλάω έτσι, δεν είχα άλλη διέξοδο και δεν έχω μέχρι στιγμής. Όμως, το ότι οι ΗΠΑ βοηθούν και μάλιστα σθεναρά αυτό είναι αλήθεια», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Όπως μετέδωσε το Ukrinform, με βάση τις πληροφορίες του γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η Ρωσία προσπαθεί να ολοκληρώσει τις προετοιμασίες της για μια νέα επίθεση στην ανατολική Ουκρανία.

newmoney.gr