Ellinas Finance - Προφίλ

Η Ellinas Finance ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1992 έχοντας ως βασικό της στόχο να προσφέρει οικονομική στήριξη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και ιδιώτες με διαδικασίες πιο απλοποιημένες, λιγότερο απαιτητικές και πιο σύντομες. Οκτώ χρόνια μετά, τον Φεβρουάριο του 2000, η εταιρεία εισάχθηκε στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και έγινε δημόσια. 

φ

Ως ένα από τα πρώτα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εναλλακτικής χρηματοδότησης στην Κύπρο, κατάφερε να εδραιωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, δίνοντας επιλογές που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν παρείχαν στην αγορά τα παραδοσιακά τραπεζικά ιδρύματα. 

Παραμένοντας σταθερή στις αξίες με τις οποίες πρωτο-δημιουργήθηκε, η Ellinas Finance στα 29 χρόνια που λειτουργεί, κατάφερε να κατακτήσει την κυπριακή αγορά, να αποκτήσει αξιοπιστία και κύρος και να παραμένει πρώτη στην επιλογή των Κύπριων επιχειρηματιών και ιδιωτών. Μάλιστα, η ELF βραβεύτηκε ως η Καλύτερη Εταιρεία Μικροχρηματοδότησης στην Κύπρο για το 2020, από το παγκοσμίου φήμης περιοδικό Global Banking & Finance Review. Μια διάκριση που ήρθε ως επιστέγασμα της σοβαρής και μεθοδικής δουλειάς που πραγματοποιείται όλα αυτά τα χρόνια και της συνεχούς προσπάθειας για εξέλιξη των υπηρεσιών της. 

Από τα βασικά πλεονεκτήματα της ELF, πέραν του νομοθετικού καθεστώτος που διέπει μια Fintech εταιρεία όπως η ELF, που την καθιστά πιο ευέλικτη, με πιο γρήγορες και διαφανείς διαδικασίες, είναι οι καινοτόμες υπηρεσίες που προσφέρει στους πελάτες της. Έχοντας κατά νου τις υφιστάμενες ανάγκες της αγοράς και των πελατών και κυρίως προβλέποντας το πώς θα διαμορφωθεί η αγορά στο άμεσο μέλλον, η ELF δημιούργησε υπηρεσίες που εξυπηρετούν τόσο την υφιστάμενη κατάσταση των πελατών της, την ίδια ώρα που μπορούν να καλύψουν και μελλοντικές τους απαιτήσεις. 

Υπηρεσίες και Factoring 

f


Η ELF παρέχει υπηρεσίες βραχυπρόθεσμου και μεσοπρόθεσμου δανεισμού, μέσω εξειδικευμένων δανειοδοτικών προγραμμάτων με τις δημοφιλείς υπηρεσίες factoring (υπηρεσίες προεξόφλησης μεταχρονολογημένων τιμολογίων και επιταγών), να δίνουν πολλές λύσεις και εργαλεία σε επιχειρήσεις-πελάτες της ELF, για να αντιμετωπίσουν προβλήματα ρευστότητας.  

Μεταξύ άλλων οι υπηρεσίες Factoring περιλαμβάνουν χρηματοδότηση, διαχείριση και ασφάλιση των απαιτήσεων του πελάτη, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες της εταιρείας του. Η υπηρεσία αυτή παρέχει άμεσα το πολύ αναγκαίο κεφάλαιο που χρειάζονται για τις καθημερινές τους ανάγκες: Ενοίκια, μισθοί προσωπικού, αγορές από προμηθευτές, λογαριασμοί ρεύματος είναι μερικές από τις υποχρεώσεις που καλούνται να πληρώσουν άμεσα οι επιχειρήσεις. 

Παράλληλα, μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα οι πελάτες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες factoring, μπορούν ανά πάσα στιγμή από το γραφείο τους να επισυνάπτουν τα τιμολόγια τους και να χρηματοδοτούνται αυτόματα εντός 48 ωρών καθώς έχοντας συνεχή παρακολούθηση του λογαριασμού τους. 

Το factoring απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες πωλούν αγαθά ή προσφέρουν υπηρεσίες με βραχυπρόθεσμη πίστωση σε πελάτες με επαναληπτική κατά κανόνα αγοραστική συμπεριφορά και μπορεί να τους εξασφαλίσει άμεση ρευστότητα και ακριβή απεικόνιση των εισπρακτέων απαιτήσεων.

Η Ellinas Finance διαθέτει επίσης υπηρεσίες Διαχείρισης Μισθολογίου και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού. Επιπλέον, η εταιρεία είναι Super Agent της  MoneyGram στην Κύπρο από το 2003, αναλαμβάνοντας την άμεση αποστολή και παραλαβή χρημάτων από και προς το εξωτερικό με ένα δίκτυο πέραν των 50 σημείων σε όλη την Κύπρο. 

Επιπλέον διαθέτει επιχειρηματική συμμετοχή σε κυπριακές και ξένες επιχειρήσεις (private equity). 

Τεχνολογική εξέλιξη

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον η Ellinas Finance αναπτύσσει διαρκώς εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες, με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτουν ωφέλιμα όλες τις χρηματοδοτικές ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

g

Κατά τη δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν, η ELF κατάφερε να συμπαρασταθεί στους πελάτες της και να προσελκύσει παράλληλα νέους, εφαρμόζοντας αξιόπιστες, ευέλικτες και τεχνολογικά σύγχρονες διαδικασίες.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως η σχεδόν ολοκληρωτική μετάβαση της εταιρείας στην ψηφιακή εποχή, με την πλειοψηφία των υπηρεσιών της να μεταφέρονται διαδικτυακά αποδείχτηκαν ένα ισχυρό πλεονέκτημα. Μόνο για το 2020 η ELF χρηματοδότησε εκατοντάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με ποσά πέραν των €6 εκατομμυρίων, ενώ οι προβλέψεις δείχνουν πως το 2021 θα πλησιάσει τα €8 εκατομμύρια.

Πλέον οι υφιστάμενοι και οι υποψήφιοι πελάτες της, μπορούν να βρουν τα πάντα μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της ELF (www.ellinasfinance.com). Ένα από τα πιο επιτυχημένα παραδείγματα είναι η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης δανείου, μέσω της υπηρεσίας Fast E-Loans στην πλατφόρμα της ELF, από την άνεση του σπιτιού σου. 

l

Από την ίδρυση της η εταιρεία είχε ως στόχο να δημιουργήσει μία εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης, που θα συνέβαλλε ουσιαστικά και έμπρακτα στην ανάπτυξη και ενίσχυση της κυπριακής επιχειρηματικότητας. Πέρασαν ήδη τρεις δεκαετίες σταθερής παρουσίας στην κυπριακή αγορά και η ELF εξακολουθεί να διατηρεί την ίδια πελατοκεντρική φιλοσοφία. 

Η συνεχής ψηφιακή εξέλιξη και η απλοποίηση των διαδικασιών της, προσβλέπει ξεκάθαρα στην διευκόλυνση των πελατών της, την ίδια στιγμή που μέσω των φυσικών καταστημάτων της, είναι πάντα παρούσα για διαπροσωπικές συναντήσεις. Παράλληλα οι άνθρωποι της εταιρείας αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της κάθε περιόδου, προσαρμόζουν τις απαιτήσεις προς όφελος των πελατών. Αξίζει να αναφερθεί πως τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας με την οικονομική αβεβαιότητα να έχει πλήξει τους πάντες, η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει σε παγοποίηση των δόσεων πελατών της, κατόπιν αξιολόγησης, για περίοδο 3-4 μηνών, με ένα 25% να επωφελείται. 

Tags