Εταιρεία Μιτσίδης - Προφίλ

Η Μιτσίδης Δημόσια Εταιρεία Λτδ ιδρύθηκε το 1932 από τα αδέλφια Χρυσόστομο και Κώστα Μιτσίδη και σήμερα αποτελεί τον κυριότερο και πιο έμπειρος παραγωγό αλεύρων και ζυμαρικών στην Κύπρο, κυριαρχώντας στην κυπριακή αγορά με εντυπωσιακά μερίδια της τάξης του 55% και 40% αντίστοιχα. Επιπλέον, τα άλευρα και  ζυμαρικά Μιτσίδη εξαπλώνονται ραγδαία και σε ξένες αγορές, ενώ τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει επεκτείνει και τις παραγωγικές της δραστηριότητές της στα Βαλκάνια μέσω της Σερβικής θυγατρικής εταιρίας Mitsides Point. 

φ

Πέρα από τους παραδοσιακούς τομείς της παραγωγής αλεύρων και ζυμαρικών, η Μιτσίδης ασχολείται και με την εμπορία σιτηρών, και με την παραγωγή/διάθεση πολλών άλλων συναφών προϊόντων τροφίμων όπως παραδοσιακές Κυπριακές ραβιόλες, πουργούρι, προϊόντα ντομάτας, σάλτσες ζυμαρικών, ζωμούς, ρύζια, όσπρια, κ.α., καθώς και με την εισαγωγή και διάθεση μιας ευρείας γκάμας πρώτων υλών αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και παγωτοποιίας.

δ

Δείτε επίσης:

Στην Κύπρο, ο Όµιλος Μιτσίδη διαθέτει 14 ιδιόκτητα σιλό σιτηρών συνολικής χωρητικότητας 20,000 τόνων και δύο Αλευρόµυλους, ένα στη Λευκωσία και ένα στη Λάρνακα. Πρόκειται για µικτούς Μύλους οι οποίοι χειρίζονται όλα τα είδη σιταριού, µαλακό, δυνατό και σκληρό, καθώς και άλλα είδη σιτηρών. Με συνολική  παραγωγική δυναµικότητα 260 τόνων ηµερησίως, παράγουν µια πλατιά γκάµα αλεύρων, σιµιγδαλιών και υποπροϊόντων όπως πίτερα και φουσκάρι. Ο  Όµιλος διαθέτει επίσης και δύο υπερσύγχρονες και πλήρως αυτοµατοποιηµένες Μονάδες Επεξεργασίας Εξειδικευµένων Αλεύρων (Mixing Plants), οι οποίες προσφέρουν µοναδική ευελιξία και παρέχουν τη δυνατότητα παραγωγής µιας πλούσιας γκάµας εξειδικευµένων αλεύρων και µιγµάτων, σε συσκευασίες 1 έως 25 κιλών. Το Μακαρονοποιείο Μιτσίδη βρίσκεται στη Βιομηχανική Ζώνη Ιδαλίου και πέραν της δυνατότητας παραγωγής άριστης ποιότητας ξηρών ζυμαρικών διαθέτει και ξεχωριστή γραμμή παραγωγής φρέσκων/ κατεψυγµένων γεµιστών ζυµαρικών, ενώ στη Σερβία, η Mitsides Point διαθέτει ένα υπερσύγχρονο Μακαρονοποιείο, συνολικής δυναμικότητας 2,000 κιλών ανά ώρα.

φ

Η Μιτσίδης απασχολεί περίπου 170 άτομα στην Κύπρο, το οποίο εκτός από εργατικό προσωπικό στις μονάδες παραγωγής, συσκευασίας και στις αποθήκες, περιλαμβάνει επίσης προσοντούχο προσωπικό στους τομείς οικονομικής διαχείρισης, πωλήσεων και μάρκετιγκ, καθώς και επιστημονικό προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, όπως τεχνολόγους τροφίμων και χημικούς που διαχειρίζονται το Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου της εταιρείας, μηχανολόγους, κ.α

Η εταιρεία εφαρμόζει αυστηρό ποιοτικό έλεγχο σε όλους τους τομείς δραστηριότητας, από την επιλογή των πρώτων υλών μέχρι και την διανομή των τελικών προϊόντων και η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με τα Συστήματα Ασφάλειας και Υγιεινής Τροφίμων ISO 22000 (HACCP) και Διαχείρισης της Ποιότητας ISO 9001.

Φ

Η εταιρεία Μιτσίδη είναι ο σημαντικότερος εξαγωγέας ζυμαρικών και αλεύρων από την Κύπρο, με κύριους εξαγωγικούς προορισμούς τη Μέση Ανατολή, τον Αραβικό Κόλπο και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το μεγαλύτερο μερίδιο των εξαγωγών αφορά πωλήσεις αλεύρων σε εστιατόρια "Pizza Hut" σε έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού Κόλπου, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της εταιρείας με την Yum!Brands Inc. Η Μιτσίδης είναι εγκεκριμένος διεθνής προμηθευτής αλεύρων για την Pizza Hut International από το 1998.
Δ

Tags