1.220 αιτήσεις για το Σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για Όλους» σε 10 ώρες - Ικανοποίηση ΠτΔ

«Η διείσδυση των ΑΠΕ αποτελεί στόχο για αντιμετώπιση και της ενεργειακής ακριβείας», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ιδιαίτερα αυξημένο αποδεικνύεται το ενδιαφέρον των πολιτών για το Σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για Όλους», του οποίου η περίοδος υποβολής αιτήσεων άρχισε το πρωί της Παρασκευής (1/3).

Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μέσα σε 10 ώρες υποβλήθηκαν 1.220 αιτήσεις.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανάρτησή του στο «Χ», «ενημερώθηκα για το αυξημένο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για το Σχέδιο ‘Φωτοβολταϊκά για Όλους’. 12.20 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης και η διείσδυση των ΑΠΕ αποτελεί στόχο για αντιμετώπιση και της ενεργειακής ακριβείας», καταλήγει.

Ενημερώθηκα για το αυξημένο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για το Σχέδιο "Φωτοβολταϊκά για Όλους". 1220 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης και η διείσδυση των ΑΠΕ αποτελεί στόχο για αντιμετώπιση και της ενεργειακής ακριβείας.

— NikosChristodoulides (@Christodulides) March 1, 2024

Υπενθυμίζεται πως, η ανακοίνωση για την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο «Σχέδιο Χορηγιών για ενθάρρυνση της χρήσης ΑΠΕ και ΕΞ.Ε σε κατοικίες 2024-2025», στην οποία περιλαμβάνεται και η νέα Κατηγορία Α3: «Φωτοβολταϊκά για Όλους», έγινε στις 8 το πρωί από την Επιτροπή Διαχείρισης του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞ.Ε.

Όλες οι πληροφορίες για το Σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για Όλους» ΕΔΩ.

Προεδρία: Ανοίγει νέα σελίδα στην προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρει ότι «ανοίγει μια νέα σελίδα στην προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας», υπογραμμίζοντας πως «η προσπάθεια εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής της Κυβέρνησης για στήριξη  των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων».

Προστίθεται ότι «σημαντική καινοτομία του νέου σχεδίου είναι η πρόνοια για εφάπαξ ποσό επιβράβευσης ύψους 750 ευρώ σε περιπτώσεις που θα υλοποιηθούν στην ίδια κατοικία δύο είδη επενδύσεων, δηλαδή, φωτοβολταϊκά και θερμομόνωση οροφής».