Αιολικός Κλάδος: Nα ενθαρρύνθουν πολιτικές ενεργειακής mετάβασης

O Αιολικός Κλάδος Καλεί τις Κυβερνήσεις να Ενθαρρύνουν Πολιτικές Ενεργειακής Μετάβασης εν μέσω της Πανδημίας

Είναι γνωστό ότι αρκετές κυβερνήσεις έχουν θέσει ως στόχο το μηδενισμό των εκπομπών άνθρακα έως το 2050, ή ακόμη και πριν από το έτος αυτό, και προτίθενται να προωθήσουν περαιτέρω μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το δυνατό περισσότερο τις συνέπειες της αλλαγής του κλίματος.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κλάδος των αιολικών καλεί σε διατήρηση και σεβασμό των δεσμεύσεων στις οποίες έχουν καταλήξει οι διεθνείς φορείς χάραξης πολιτικής. Μεταξύ των εταιρειών που υπογράφουν το κείμενο είναι η Vestas, η Iberdrola, η Orsted, η Mingyang Group, η Nordex και η Siemens Gamesa Renewable Energy, ενώ προσυπογράφουν επίσης μια σειρά βιομηχανιών, όπως και το Global Wind Energy Council.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η πανδημία έχει προκαλέσει μια προσωρινή μείωση στις εκπομπές άνθρακα, όμως η εμπειρία δείχνει ότι αυτές θα επανακάμψουν γρήγορα και επομένως είναι ζωτικής σημασίας να πολλαπλάσιασουμε τις προσπάθειες μετριασμού και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής μια και καλή”, υπογραμμίζεται, χαρακτηριστικά, στο κείμενο.

Είναι σημαντικό, τέλος, να επισημανθεί ότι τα κόστη της αιολικής ενέργειας έχουν μειωθεί δραστικά, καθώς ολοένα και περισσότερα αιολικά έργα έχουν τεθεί σε λειτουργία και συνδεθεί στο δίκτυο τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο 2015-2019, οι επενδύσεις στον κλάδο ανήλθαν σε 653 δισ. δολάρια, με  τις προβλέψεις να τις αυξάνουν κατά ακόμη 200 δισ. ετησίως, έως το έτος ορόσημο, 2030.

Πηγή: Energeia .gr

 
3581