Αλλάζει το ενεργειακό πλάνο της Κύπρου; / Τι λέει η Υπ. Ενέργειας

Τι δήλωσε για το ενεργειακό πλάνο της Κύπρου σε παρέμβασή της στην εκπομπή Business Hour η Υπουργός Ενέργειας

Το ενεργειακό πλάνο της Κύπρου θα προχωρήσει κανονικά και δεν υπάρχει καμία πρόθεση για αναβολή του προγράμματος, τόνισε σήμερα (15/12) η Υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου, σε παρέμβασή της στην εκπομπή Business Hour της DigitalTv, την οποία προετοιμάζει η ομάδα της Brief.

Ειδικότερα και ερωτηθείσα εάν έχει αλλάξει το ενεργειακό πλάνο της Κύπρου μετά και τις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας, η κα Πηλείδου απάντησε αρνητικά. Όπως τόνισε, «το ενεργειακό πλάνο της Κύπρου δεν έχει αλλάξει». 

«Σίγουρα εάν θα αλλάξει, που ελπίζουμε να μην αλλάξει, οι λόγοι θα έχουν να κάνουν με την πανδημία. Ελπίζουμε, όμως, ότι με τις νέες εξελίξεις που έχουμε με το εμβόλιο τα προβλήματα θα επιλυθούν μέσα στο πρώτο μισό του 2021», συνέχισε. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ως εκ τούτου, υπογράμμισε η Υπουργός Ενέργειας, συνεχίζεται η διαβούλευση και ο σχεδιασμός με τις εταιρείες, ούτως ώστε οι γεωτρήσεις να προχωρήσουν το δεύτερο μισό του 2021. 

«Πραγματικά ελπίζουμε ότι, με τα νέα δεδομένα το ενεργειακό μας πλάνο θα προχωρήσει κανονικά και δεν υπάρχει καμία πρόθεση για αναβολή του προγράμματος, εκτός εάν οι συνθήκες τις πανδημίας δεν το επιτρέψουν. Αυτή είναι η πληροφόρηση που έχουμε στο παρόν στάδιο και από τις εταιρείες», κατέληξε η κα Πηλείδου. 

 
2219