Βραβεύτηκαν τα καλύτερα σχέδια για το 1ο αειφόρο πάρκο στην Κύπρο

Αναδείχθηκαν οι τρεις φοιτητές νικητές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Τα καλύτερα σχέδια που αφορούν στη δημιουργία του πρώτου αειφόρου πάρκου στην Κύπρο, βράβευσαν ο Δήμος Έγκωμης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού (CSTI), με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
 
Ανακοίνωση του Δήμου Εγκωμης αναφέρει ότι το 1ο βραβείο έλαβε η Έλενα Τσολάκη, το 2ο ο Χρίστος Σάββα και το 3ο η Ario Racho, ενώ επίσης τιμήθηκε και ο κ. Τάκης Παπαχριστοφόρου, Πρώτος Δασικός Λειτουργός του Τμήματος Δασών, για την πολύτιμη συνεισφορά του στην επιλογή της χλωρίδας που θα συμβάλει στην αειφορία του πάρκου.

Οι φοιτητές που κέρδισαν τα τρία πρώτα βραβεία στον διαγωνισμό που προκήρυξε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, παρουσίασαν τα σχέδιά τους, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις, προστίθεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2021, στο Cine Studio του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ακολούθησε συμβολική δενδροφύτευση και δεξίωση σε παρακείμενο δημόσιο χώρο πρασίνου, όπου υπάρχει η βούληση για τη δημιουργία του αειφόρου πάρκου.
 
Το πάρκο στοχεύει να συμβάλει στην προβολή βέλτιστων πρακτικών και στη δημιουργία ενός διαδραστικού μαθησιακού και ψυχαγωγικού περιβάλλοντος για το κοινό και ειδικότερα για τα παιδιά και τους νέους. Η υλοποίησή του βασίζεται στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έθεσαν τα Ηνωμένα Έθνη μέχρι το 2030 και τόσο ο Δήμος Έγκωμης, όσο και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, θα καταβάλουν συντονισμένες προσπάθειες για την εξεύρεση χορηγών, ώστε να καλυφθεί το μεγάλο κόστος δαπάνης που απαιτείται.
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου, οι καθηγητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του  Πανεπιστημίου Λευκωσίας, μέλη της ομάδας του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού  (CSTI), οι φοιτητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για τον σχεδιασμό του πρώτου Αειφόρου Πάρκου στην Κύπρο, φίλοι και συγγενείς τους.

ΚΥΠΕ

 
2280