Βρετανία: Αλματώδεις ρυθμοί ανάπτυξης για αιολική βιομηχανία

Μελέτη προβλέπει εξαπλασιασμό του αιολικού δυναμικού της χώρας από 22 GW σήμερα σε 126 GW έως το 2050

Η εγκατεστημένη αιολική ισχύς αναμένεται να φτάσει τα 66 GW μέχρι το τέλος της δεκαετίας, καλύπτοντας περισσότερο από το ήμισυ των αναγκών της χώρας σε ενέργεια, σύμφωνα με νέα μελέτη του RenewableUK.

Στην έκθεση με τίτλο: «Powering the Future: RenewableUK's Vision of the Transition», εκτιμάται πως η βιομηχανία υπεράκτιας αιολικης ενέργειας στη χώρα θα απορροφήσει επενδύσεις της τάξης των 54 δις στερλινών από ιδιωτικά κεφάλαια, τετραπλασιάζοντας την δυναμικότητά της σε 40GW μέχρι το 2030. 

Πρακτικά αυτό σημαίνει κάλυψη του 1/3 των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια, ενώ για το 2050 η πρόβλεψη ανάπτυξης προσδιορίζεται στα 90GW.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η μελέτη προβλέπει εξαπλασιασμό του αιολικού δυναμικού της χώρας από 22 GW σήμερα σε 126 GW έως το 2050.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το renews.biz, η εγκατεστημένη δυναμικότητα όχι μόνο θα ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αλλά θα βοηθήσει επίσης στην επίτευξη του στόχου για μηδενικές εκπομπές το 2050, με το ανανεώσιμο υδρογόνο να διατηρεί κρίσιμο ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας.

Παρά τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις του Covid-19 στη χρήση ενέργειας, η έκθεση προβλέπει ότι η χαμηλού κόστους ανανεώσιμη ενέργεια θα γνωρίσει ραγδαία ανάπτυξη μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, προκειμένου να καλυφθεί η νέα ζήτηση από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, χαμηλών εκπομπών συστήματα θέρμανσης και ανανεώσιμο υδρογόνο.

Σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της έκθεσης της RenewableUK, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούσαν να καλύψουν πάνω από τα 3/4 (76%) των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια της χώρας μέχρι το 2050.

ΠΗΓΗ: energypress.gr

 
1727
Thumbnail

Την τελική επενδυτική απόφαση έλαβε η κοινοπραξία εταιρειών EDF Renewables, Enbridge και WPD για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Fecamp συνολικής ισχύος 500 MW, στη βορειοδυτική Γαλλία. Οι εργασίες κατασκευής του πάρκου προγραμματίζεται να ξεκινήσουν εντός του μήνα.

ad1mobile

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το renews.biz, το “κεφάλαιο” της χρηματοδότησης έκλεισε μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ, υπεγράφη συμφωνία με την Siemens Gamesa για την προμήθεια 71 ανεμογεννητριών τύπου 7.0-154, και οι οποίες θα εγκατασταθούν σε απόσταση από 13 έως 22 χιλιόμετρα από την ακτή.

>>> Ειδήσεις – Κεφάλαιο Ενέργεια Brief <<< 

ad2mobile

Το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων η πλειοψηφία θα χρηματοδοτηθεί μέσω χρέους σε επίπεδο έργου.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι βάσει χρονοδιαγράμματος, το πάρκο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023.

article 1