Δέκα προβλέψεις για την παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου φέτος

Τι αναφέρει νέα έκθεση του Bloomberg για την αγορά του LNG διεθνώς μέσα στο 2022

Τη νέα του έκθεση για την αγορά του LNG διεθνώς μέσα στο 2022 δημοσίευσε το Bloomberg, όπου περιλαμβάνει δέκα βασικές προβλέψεις που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία δεδομένης της κατάστασης στη διεθνή αγορά ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση της παραγωγής LNG θα είναι ισχυρή, της τάξης του 6,6% ή 25 εκατ. τόνους, καθώς ένας αριθμός νέων έργων υγροποίησης θα τεθεί σε λειτουργία.

Αναλυτικά, οι δέκα προβλέψεις του Bloomberg έχουν ως εξής:

1. Εμπορικό ισοζύγιο στο LNG: Η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί κατά 6,6% φέτος και να φτάσει τους 400 εκατ. τόνους.

2. Κίνα: Η εισαγωγική δυνατότητα θα ξεπεράσει τη ζήτηση και τις νέες συμβολαιοποιήσεις, μειώνοντας το ρυθμό χρήσης των εγκαταστάσεων και τις αγορές στη φυσική αγορά.

3. Ευρωπαϊκό ισοζύγιο: Η αγορά θα είναι ασυνήθιστα "σφιχτή" με τις αποθήκες στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και πολλά χρόνια.

4. Ρωσικό αέριο: Οι ροές στους αγωγούς, ιδίως του Nord Stream 2, είναι η μεγαλύτερη αβεβαιότητα για τη δυναμική της προσφοράς και ζήτησης στην Ευρώπη.

5. Ευρωπαϊκή ζήτηση: Αναμένεται ισχυρή ζήτηση για την ηλεκτροπαραγωγή παρά τα εύρωστα περιθώρια του άνθρακα.

6. Άλλες αγορές: Νέες αγορές και οι αγοραστές κατά τη διάρκεια της άνοιξης-φθινοπώρου μπορεί να απομειώσουν την προμήθεια που χρειάζεται για την αναπλήρωση των αποθηκών.

7. Ισοζύγιο ΗΠΑ: Οι αποθήκες θα τελειώσουν το χειμώνα σε ιστορικά χαμηλά, ενώ οι αλλαγές στο ηλεκτροπαραγωγικό μείγμα θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη μεταβλητότητα.

8. Μεταφορά LNG: Το αμερικανικό LNG θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το Σουέζ προς την Ασία και αναμένονται λιγότερες παραδώσεις πλοίων.

9. Απανθρακοποίηση στο LNG: Αναμένεται ενισχυμένη διαφάνεια σχετικά με τις εκπομπές της μεταφοράς LNG με συνεργατικά πλαίσια και προτάσεις για CCS.

10. ESG: Οι πιέσεις των επενδυτών θα απαιτήσουν υπευθυνότητα και περισσότερη διαφάνεια στις πληροφορίες του ESG.

Πηγή: Energypress.gr

 
3178