Το Δεκέμβριο ολοκληρώνει η Energean την εξαγορά της Edison E&P

Η Energean αναμένει το πρώτο αέριο από το κοίτασμα Καρίς στο Ισραήλ κατά το δ' τρίμηνο του 2021

Η Energean σκοπεύει να ολοκληρώσει την εξαγορά της Edison E&P μέσα στο Δεκέμβριο, όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Platts, η εταιρεία προχώρησε αρχικά στη συμφωνία τον Ιούλιο του 2019 με αντάλλαγμα 750 εκατ. δολάρια, αλλά στη συνέχεια οι ιδιαίτερες συνθήκες στην αγορά οδήγησαν σε αναδιάταξη των όρων. Με βάση την αναθεωρημένη συμφωνία, το ποσό θα έπρεπε να καταβάλλει η Energean αν η εξαγορά ολοκληρωνόταν στις 30 Σεπτεμβρίου, θα ήταν 224 εκατ. δολάρια.

Η μέση παραγωγή από τα περιουσιακά στοιχεία που πρόκειται να αποκτήσει η Energean ανέρχεται σε 48.100 βαρέλια ανά ημέρα ισοδύναμου πετρελαίου. Ήδη τις άδειες τους για τη συναλλαγή έχουν δώσει οι κυβερνήσεις της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Βρετανίας και αναμένεται σύντομα και από τη Γαλλία ενώ η τελευταία θα είναι από την Αίγυπτο.

>>>>Διαβάστε ακόμη: Έτοιμη τις επόμενες εβδομάδες η Πλατεία Ελευθερίας (VIDEO)

Επίσης, η Energean ανέφερε ότι λόγω των προκλήσεων που παρατηρούνται, η Edison E&P εργάζεται στενά με την Eni για την ορθολογική ανάπτυξη του κοιτάσματος αερίου Argo Cassiopea όπου η πρώτη παραγωγή αναμένεται το 2024.

Από εκεί και πέρα, η Energean αναμένει το πρώτο αέριο από το κοίτασμα Καρίς στο Ισραήλ κατά το δ' τρίμηνο του 2021. Το Σεπτέμβριο υπέγραψε δύο νέα συμβόλαια προμήθειας τα οποία φέρνουν τις συνολικές συμβολαιοποιημένες ποσότητες στα 7 δις. κ.μ. ετησίως και πλέον έχει απομείνει αδιάθετο 1 δις. κ.μ.

"Η εταιρεία εξετάζει αρκετές ευκαιρίες τόσο στην ισραηλινή αγορά, όσο και σε εξαγωγές, ανάμεσά τους η εξαγωγή ποσοτήτων στην Αίγυπτο μέσω CNG, προκειμένου να φτάσει το στόχο των 8 δις. κ.μ. ετησίως που είναι η χωρητικότητα του FPSO", ανέφερε σχετικά.

Τέλος, η Energean δήλωσε ότι οι κεφαλαιακές της δαπάνες για το 2020 αναμένονται στα 625-685 εκατ. δολάρια από 635-705 εκατ. που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

energypress.gr

 
2210