Ο Πούτιν αρνήθηκε να αποκαλύψει τα σχέδια της Ρωσίας

Οι προσδοκίες για παράταση της συμφωνίας μειώσεων στην παραγωγή από τον ΟΠΕΚ και τους εταίρους οδήγησαν σε κέρδη το πετρέλαιο, με ενδοσυνεδριακή άνοδο των τιμών πάνω από 1%, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά πενταμήνου που είχαν αγγίξει στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι η Μόσχα έχει διαφορές με τον ΟΠΕΚ ως προς την κατάλληλη τιμή του πετρελαίου, διαβεβαίωσε όμως ότι θα ληφθεί κοινή απόφαση με τους εταίρους του ΟΠΕΚ στην επόμενη συνεδρίαση του Οργανισμού τις προσεχείς εβδομάδες.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, μια τιμή μεταξύ 60 και 65 δολαρίων το βαρέλι είναι ιδανική για τη Μόσχα, ενώ η Σαουδική Αραβία επιθυμεί υψηλότερα επίπεδα. Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η απόφαση από τον ΟΠΕΚ και οι υπόλοιπες πετρελαιοεξαγωγοί χώρες θα πρέπει να λάβουν υπόψη τη μείωση της παραγωγής σε Ιράν και Βενεζουέλα, καθώς και τα προβλήματα σε Λιβύη και Νιγηρία.

Ο κ. Πούτιν αρνήθηκε να αποκαλύψει τα σχέδια της Ρωσίας με την παραγωγή στο δεύτερο ήμισυ του έτους.

Η τιμή του μπρεντ ενισχύθηκε πάνω από τα 61 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού επέστρεψε πάνω από τα 52 δολάρια το βαρέλι. Στην προηγούμενη συνεδρίαση, το πετρέλαιο είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Ιανουαρίου, με το μπρεντ κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι.

naftemporiki

 
1198
Thumbnail

Η παραγωγή πράσινου υδρογόνου από ανανεώσιμες είναι το επόμενο "σύνορο" που πρέπει να διαβεί η βιομηχανία αιολικής ενέργειας, σύμφωνα με την δανέζικη εταιρεία κοινής ωφέλειας Orsted.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ειδικότερα, η επιχείρηση διερευνάει τον ρόλο των υπεράκτιων αιολικών στην παραγωγή υδρογόνου για χρήση στον κλάδο της βιομηχανίας καθώς και στους τομείς των αέριων και πλωτών μεταφορών, όπως ανέφερε ο ανώτατος αντιπρόεδρος και μέτοχος της εταιρείας Jakob Askou Boss.

«Μέσα στα επόμενα 10 χρόνια θα δούμε τα περιουσιακά μας στοιχεία στον κλάδο της ηλεκτροπαραγωγής να μεταμορφώνονται σε κάτι τελείως διαφορετικό… και οι ανανεώσιμες να κάνουν ένα ακόμη βήμα μπροστά στην αλυσίδα αξίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος κατά την διάσκεψη του BloombergNEF στο Λονδίνο.

«Το επόμενο βήμα είναι η μετατροπή του μαύρου υδρογόνου που παράγεται από τα ορυκτά καύσιμα σε πράσινο υδρογόνο».

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής του BNEF Jon Moore υπογράμμισε πως το υδρογόνο συνιστά ένα από τα κλειδιά, γνωστά ως «φάση δύο τεχνολογιών» όπου επιτρέπει την μετάβαση σε μηδενικές εκπομπές με ορίζοντα το 2050, περιλαμβάνοντας μονάδες βιοαερίου, μονάδες άνθρακα/αερίου με χρήση τεχνολογιών δέσμευσης και αποθήκευσης, ηλιοθερμία και κυψέλες καυσίμων.

Επιπρόσθετα στα παραπάνω, η διευθύντρια της Επιτροπής ενεργειακής μετάβασης Faustine Delasalle επισήμανε ότι το υδρογόνο θα είναι απαραίτητο καθώς η ηλεκτρική ενέργεια αντιπροσωπεύει μόνο το «70% της λύσης» για την επίτευξη μιας οικονομίας με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

ad2mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

«Χρειάζεται να αναβαθμίσουμε την τεχνολογία όσο το δυνατόν περισσότερο για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη αυτής και να μειώσουμε το κόστος», συμπλήρωσε η ίδια, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το renews.biz.

article 1