Διαρροή πετρελαίου από φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά του Γιβραλτάρ

Πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου που συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο LNG στα ανοιχτά του Γιβραλτάρ παρουσιάζει διαρροή μαζούτ

Ένα πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου που συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο υγροποιημένου φυσικού αερίου στα ανοιχτά του Γιβραλτάρ παρουσιάζει διαρροή μαζούτ, ανακοίνωσε την Πέμπτη η κυβέρνηση της μικροσκοπικής βρετανικής επικράτειας.

Ο αερομεταφορέας - το OS 35 - βρίσκεται στον κόλπο του Γιβραλτάρ από τότε που τα δύο πλοία συγκρούστηκαν αργά τη Δευτέρα στα ανοιχτά της περιοχής που βρίσκεται στο νότιο άκρο της Ιβηρικής χερσονήσου.

Από το ατύχημα δεν τραυματίστηκε κανείς. Τα 24 μέλη του πληρώματος του μεταφορέα εκκενώθηκαν.

Στην περιοχή της σύγκρουσης είχε τοποθετηθεί ένας βραχίονας - ένα προσωρινό πλωτό φράγμα που χρησιμοποιείται για να περιορίσει την πετρελαιοκηλίδα.

«Η Λιμενική Αρχή του Γιβραλτάρ επιβεβαίωσε μια διαρροή βαρέος μαζούτ, μια μικρή ποσότητα του οποίου έχει ξεφύγει από την περίμετρο του βραχίονα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κυβέρνηση του Γιβραλτάρ.

Σε ξεχωριστή δήλωση, πρόσθεσε ότι η διαρροή "είναι υπό πλήρη έλεγχο".

«Προτεραιότητα είναι να συλλέξουμε το πετρέλαιο που έχει διαρρεύσει, καθώς και να αφαιρέσουμε το πετρέλαιο που έχει παραμείνει εντός του βραχίονα», πρόσθεσε.

Τα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου είναι πλοία σχεδιασμένα για τη μεταφορά στερεών αγαθών.

Η σύγκρουση συνέβη όταν το OS 35 εκινείτο για έξοδο από τον κόλπο του Γιβραλτάρ.

Το δεξαμενόπλοιο υγροποιημένου φυσικού αερίου δεν υπέστη σημαντικές ζημιές.

Το πολυσύχναστο λιμάνι του Γιβραλτάρ είναι ως επί το πλείστον κλειστό μετά το ατύχημα.

ΚΥΠΕ