Ελαφρά ανάκαμψη για τις τιμές Πετρελαίου αλλά ο φόβος παραμένει

Τι μπαίνει στη ζυγαριά των επενδυτών;

Ύστερα από δύο διαδοχικές ημέρες πτώσης, που αφαίρεσαν περίπου το 60% των κερδών της Δευτέρας, οι τιμές του πετρελαίου επιστρέφουν σήμερα σε τροχιά ελαφράς ανάκαμψης. Στη ζυγαριά των επενδυτών βρίσκονται από τη μία η δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να αποκαταστήσει έως τα τέλη του μήνα τα επίπεδα παραγωγής και από την άλλη η τεταμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά και τα στοιχεία, που παρουσίασε το Ριάντ για την ανάμειξη της Τεχεράνης στις επιθέσεις. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Η τιμή του μπρεντ καταγράφει άνοδο 24 σεντ ή 0,33% στα 63,84 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού (WTI) ενισχύεται κατά 21 σεντ στα 58,32 δολάρια το βαρέλι. 
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η τιμή του μπρεντ έκανε άλμα έως και 19,5% για να κλείσει τελικά με άνοδο 14,6%. Ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος από το 1988, όταν έκανε το ντεμπούτο του στην αγορά το συμβόλαιο του μπρεντ. 

Μετά και τις χθεσινές εξελίξεις, ολοι περιμένουν τώρα τα επόμενα βήματα της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, υπογράμμισε ότι «υπάρχουν πολλές εναλλακτικές» πέραν του πολέμου, ενώ γνωστοποίησε ότι έδωσε εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να σκληρύνει περαιτέρω τις οικονομικές κυρώσεις.
 
naftemporiki.gr