Έως 35% η μείωση στην κατανάλωση καυσίμων στην Κύπρο

Ανάσα στην τσέπη των καταναλωτών οι μειώσεις των καυσίμων
Η μείωση στην κατανάλωση των καυσίμων οφείλεται στην υπολειτουργία πολλών υπηρεσιών

Ανησυχία εξέφρασε ο Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Πρατηριούχων, Στέφανος Στεφάνου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος από την πανδημία, σημειώνοντας πως παρατηρείται μείωση της τάξης του 33%-35% στην κατανάλωση καυσίμων, σε παγκύπρια κλίμακα. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως η μείωση στην κατανάλωση των καυσίμων οφείλεται στην υπολειτουργία πολλών υπηρεσιών, σημειώνοντας παράλληλα πως έχει συμπαρασύρει και παρεμφερείς δραστηριότητες, όπως το πλύσιμο των οχημάτων ή η αγορά εξαρτημάτων που πωλούνται στα πρατήρια.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Δυστυχώς, παρατήρησε, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές και όλοι πρέπει να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας. Επεσήμανε πως στα πρατήρια καυσίμων λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας τόσο των υπαλλήλων όσο και των καταναλωτών.

Συνέστησε επίσης στα μέλη του Συνδέσμου υπομονή, ώστε να περάσει αυτή η δύσκολη περίοδος. Υπάρχει, είπε, σοβαρό πρόβλημα στην οικονομία γενικότερα, το οποίο το αισθανόμαστε και εμείς οι πρατηριούχοι. 

Ο κ. Στεφάνου ζήτησε εξάλλου από το κράτος να σταματήσει την αδειοδότηση νέων πρατηρίων αφού, όπως είπε «λειτουργεί πληθώρα πρατηρίων καυσίμων και παρατηρούμε, μετά λύπης μας, την αδειοδότηση για ανέγερση νέων πρατηρίων μετά από παρέκκλιση»κάνοντας λόγο για αδειοδότηση «με πλάγιο τρόπο».

(ΚΥΠΕ)