Ο Οίκος εξακολουθεί να αναμένει ότι οι τιμές μπορεί να υποχωρήσουν ακόμη και κάτω από τα 60 δολάρια

Περιορισμένες είναι οι αλλαγές στις εκτιμήσεις του για τις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου, αναφέρει ο Fitch Ratings, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι ο έλεγχος της προσφοράς θα στηρίξει τις μεσοπρόθεσμες τιμές του αργού πετρελαίου Μπρεντ μεταξύ 60 και 65 δολάρια το βαρέλι.
 
Μακροπρόθεσμα, ο αμερικανικός οίκος εξακολουθεί να αναμένει ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι, λόγω της μείωσης στο κόστος παραγωγού.
 
Σε έκθεση του με τίτλο «Ο έλεγχος της προσφοράς του OPEC+ αποτελεί το κλειδί για τις τιμές πετρελαίου, μεσοπρόθεσμα», ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι διατηρεί αμετάβλητη την εκτίμηση του για την τιμή του πετρελαίου Μπρεντ το 2019 στα 65 δολάρια το βαρέλι, αντανακλώντας τη σταθερή αύξηση στη ζήτηση, η οποία θα καλυφθεί από την αύξηση της προσφοράς από τις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι συνολικά, η αγορά είναι πιθανό να τροφοδοτηθεί ικανοποιητικά το 2019.
 
«Πιστεύουμε ότι ο ΟΠΕΚ και ορισμένες άλλες χώρες παραγωγής πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας (ο λεγόμενος ΟΠΕΚ+), θα έχουν κάποια πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα για να απορροφήσουν πιθανές μη σοβαρές κρίσεις στην προσφορά καθώς οι κυρώσεις εναντίον του Ιράν έχουν αποδειχθεί λιγότερο σοβαρές από τις αρχικές εκτιμήσεις», τονίζει.
 
Επιπλέον, ο Fitch αναφέρει ότι αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις του για την τιμή πετρελαίου Μπρεντ για το 2020 και το 2021 στα 62,5 δολάρια το βαρέλι και 60 δολάρια, αντίστοιχα.
 
Η αναθεώρηση, σύμφωνα με τον οίκο, αντανακλά τις προσδοκίες μας ότι ο ΟΠΕΚ+ θα διαχειριστεί την παραγωγή για να διατηρήσει τις μέσες τιμές πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι, μεσοπρόθεσμα, αν και η ικανότητά του να εξασφαλίζει τιμές πέραν των 70 δολαρίων το βαρέλι μπορεί να περιορίζεται από την πίεση των ΗΠΑ.

Τέλος, ο διεθνή οίκος αναφέρει ότι η εκτίμηση του για τις μακροπρόθεσμες τιμές πετρελαίου παραμένει αμετάβλητη στα 57,5 δολάρια το βαρέλι για το Μπρεντ και στα 55 δολάρια το βαρέλι για το πετρέλαιο WTI.

 
794
Thumbnail

Στη δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πλαίσια προτίθεται να προχωρήσει ο ιδιοκτήτης τεμαχίων γεωργικής γης στην περιοχή της κοινότητας Κλήρου Αγαθοκλής Κωνσταντίνου.

ad1mobile

Σύμφωνα με τη μελέτη που κατατέθηκε ενώπιον των αρμόδιων υπηρεσιών για έγκριση, πρόκειται για φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος μέχρι 0.83 MW, το οποίο θα κατασκευαστεί σε τεμάχια συνολικού εμβαδού 17,728 m2 στην τοποθεσία «Μακρύκαμπος».

1

Το φωτοβολταϊκό πάρκο δεν θα καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια των τεμαχίων, αφού σε μέρος τους υπάρχει σημαντικός αριθμός πεύκων. Το συνολικό εμβαδόν που θα καλυφθεί από το έργο ανέρχεται στα 13,426 m2.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Σε απόσταση 3 km περίπου βορειοδυτικά του φωτοβολταϊκού πάρκου που θα κατασκευαστεί βρίσκεται περιοχή προστασίας του δικτύου Φύση 2000 «Κοιλάδα Ποταμού Μαρούλλενας - CY2000010» και στην ίδια απόσταση νοτιοανατολικά βρίσκεται η περιοχή προστασίας του δικτύου Φύση 2000 «Δάσος Μαχαιρά - CY2000004». 

1

Επίσης, το έργο χωροθετείται σε απόσταση 3 km περίπου νότια του πυρήνα της οικιστικής περιοχής της κοινότητας Κλήρου και σε απόσταση 2 km νοτιοανατολικά του πυρήνα της οικιστικής περιοχής της κοινότητας Καλού Χωριού Ορεινής. Η πλησιέστερη οικία βρίσκεται δυτικά του έργου σε απόσταση 100m περίπου. Επιπλέον, σε ακτίνα εντός 1 km νότια και νοτιοδυτικά βρίσκεται πευκοδάσος της Κοινότητας Κλήρου.

Η πρόσβαση στην περιοχή όπου θα κατασκευαστεί το φ/β πάρκο γίνεται από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Αστρομερίτη και στη συνέχεια από το δευτερεύον οδικό δίκτυο που οδηγεί προς την Κοινότητα Φικάρδου (οδός Μοναστηρίου). Η πρόσβαση στα τεμάχια γίνεται μέσω χωμάτινου δρόμου.

1

2.480 φωτοβολταϊκά πλαίσια

Οι εγκαταστάσεις του φ/β πάρκου θα κατασκευαστούν από συνήθη υλικά (μέταλλα, μπετόν κ.τ.λ.), ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν τη συνήθη διαδικασία που ακολουθείται για παρόμοιες εγκαταστάσεις. Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια θα εισαχθούν από το εξωτερικό και θα μεταφερθούν στα τεμάχια, όπου και θα τοποθετηθούν σε σταθερές μεταλλικές βάσεις. Η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα αποτελείται από:

  • 2,480 Φωτοβολταϊκά πλαίσια,
  • Μεταλλικές βάσεις στήριξης φωτοβολταϊκών συστημάτων,
  • 28 Μετατροπείς δικτύου,
  • Ηλεκτρολογικό εξοπλισμό,
  • Δωμάτιο Μετρητών ΑΗΚ (25,5m2),
  • Γραφείο/Αποθήκη (31m2),
  • Περίφραξη περιμετρικά των τεμαχίων,
  • Δρόμο για τον μετρητή της ΑΗΚ.

Το σύστημα παραγωγής αναμένεται να είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και να ελέγχεται από αυτόματο κεντρικό σύστημα. Η ενέργεια που θα παράγει υπολογίζεται σύμφωνα με τη μέγιστη δυναμικότητα του, στις 1.213 MWh/year.

ad2mobile

>>> Ειδήσεις - Κεφάλαιο Ενέργεια Brief <<<

Το ΠΕ υπολογίζεται προκαταρκτικά να ολοκληρωθεί εντός τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών, οι οποίες θα αρχίσουν μετά την έκδοση των αναγκαίων αδειών.

article 1