Γερμανία: Γεγονός η πρώτη συμφωνία PPA για υπεράκτιο αιολικό

Στόχος της εταιρείας σιδηροδρόμων είναι να καλύπτει το σύνολο των αναγκών της με 100% ΑΠΕ μέχρι το 2038

Περίπου το 8% της συνολικής παραγωγής του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Nordsee Ost, ισχύος 295 MW «έκλεισε» με την υπογραφή μιας νέας συμφωνίας PPA, η γερμανική εταιρεία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn (DB). Η έναρξη της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να ξεκινήσει από το 2024.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ειδικότερα, η DB Energie GmBH, θυγατρική της DB, προχώρησε στην υπογραφή πενταετούς συμφωνίας για την αγοροπωλησία ηλεκτρικής ενέργειας (Power purchase agreement) με την Innogy,  η οποία είναι ο ιδιοκτήτης του πάρκου και την RWE Supply & Trading GmBH. Το συμβόλαιο αφορά μερίδιο της παραγωγής του πάρκου, της τάξης των 25 MW ή διαφορετικά τις τέσσερις από τις 48 τουρμπίνες που διαθέτει.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι πρόκειται για την πρώτη συμφωνία τέτοιου είδους (PPA) που υπογράφεται στην χώρα, σύμφωνα με την Innogy.

Σχολιάζοντας την επίτευξη της συμφωνίας, ο Torsten Schein, CEO της DB Energie, σημείωσε ότι μέσα στα επόμενα χρόνια η εταιρεία θα αναζητήσει να υποκαταστήσει τα συμβόλαια που έχει συνάψει με συμβατικές μονάδες ενέργειας και λήγουν, με συμβόλαια προμήθειας ανανεώσιμης ενέργειας. 

«Πριν το τέλος του Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσουμε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μακροπρόθεσμες συμφωνίες αγοροπωλησίας πράσινης ενέργειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Στόχος της εταιρείας σιδηροδρόμων είναι να καλύπτει το σύνολο των αναγκών της με 100% ΑΠΕ μέχρι το 2038. Για την ώρα το εν λόγω ποσοστό ανέρχεται σε 57%.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι υπεράκτιο αιολικό πάρκο Nordsee Ost «πήρε ρεύμα» τον Μάιο του 2015. Αποτελείται από 48 τουρμπίνες της Senvion, τύπου 6.2M126, εγκατεστημένες στο νησί Heligoland και παράγουν αρκετή ενέργεια για να καλυφθούν οι ανάγκες 320,000 γερμανικών νοικοκυριών.

ΠΗΓΗ: energypress.gr

 
2542