Για 'δίδυμο Ε/Κ-Ελλάδας' μιλά πάλι το τουρκικό ΥΠΕΞ 

«Η ΕΕ πρέπει τώρα πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί πλέον κανένα αποτέλεσμα με αυτή την αντίληψη»

Με την αντίληψη στείρας αλληλεγγύης γράφτηκε η τελική δήλωση της συνόδου του Συμβουλίου της ΕΕ υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορώντας την ΕΕ ότι έχει γίνει εργαλείο εκμετάλλευσης του “διδύμου Ε/Κ-Ελλάδας”.

 Σε ανακοίνωση του για την τελική δήλωση της συνόδου του Συμβουλίου της ΕΕ,  το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “βλέπουμε ότι στο τμήμα που αφορά την ανατολική Μεσόγειο στην τελική δήλωση της Συνόδου του Συμβουλίου της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε χθες (23 Απριλίου) γράφτηκε και πάλι με την αντίληψη  μιας στείρας αλληλεγγύης”

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

“Αυτό το τμήμα της δήλωσης αποτελεί ένα νέο παράδειγμα ότι αντίθετα με το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, η ΕΕ έχει γίνει εργαλείο  εκμετάλλευσης του διδύμου Ε/Κ-Ελλάδας και των μαξιμαλιστικών πολιτικών αυτού του διδύμου”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ προσθέτοντας ότι “η ΕΕ πρέπει τώρα πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί πλέον κανένα αποτέλεσμα με αυτή την αντίληψη”.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, “η προσδοκία μας από την ΕΕ είναι να ενθαρρύνει τους Ε/Κ να προσέλθουν σε διάλογο με τους Τ/Κ και την Ελλάδα με τη χώρα μας. Δεν πρέπει να επιτρέψει την ομηρία της διαδικασίας ένταξής μας στην ΕΕ για χάρη των στενόμυαλων συμφερόντων του διδύμου Ε/Κ-Ελλάδας”.

Καταλήγει ότι “όπως έχουμε τονίσει και παλαιότερα, η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να προστατεύει τόσο τα δικά της δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα των Τ/Κ στην ανατολική Μεσόγειο”.
 
(ΚΥΠΕ/ Άννα Ανδρέου)
 

 
2461