Χωρίς απόφαση η συνεδρίαση των Υπουργών Ενέργειας

Νέα συνάντηση στις 24 Νοεμβρίου

Σε νέα συνεδρίαση τον επόμενο μήνα παραπέμπουν οι υπουργοί Ενέργειας της Ε.Ε. τις τελικές τους αποφάσεις για τις κοινές προμήθειες και το ανώτατο όριο στις τιμές του φυσικού αερίου.

Οι υπουργοί Ενέργειας της Ε.Ε. συμφώνησαν την Τρίτη (25/10) στη συνεδρίαση του στο Λουξεμβούργο να εστιάσουν σε κοινές αγορές φυσικού αερίου, ενώ υποστήριξαν επίσης ένα δυναμικό πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου προκειμένου να περιοριστούν οι εξάρσεις των τιμών, όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο υπουργός Ενέργειας της Τσεχίας, Jozef Sikela. 

Ο ίδιος σημείωσε ότι η συζήτηση σε επίπεδο Ε.Ε. συνεχίζεται καθώς παραμένουν διαφορές μεταξύ των χωρών και οι υπουργοί θα συναντηθούν ξανά σε έκτακτη συνεδρίαση στις 24 Νοεμβρίου για να υιοθετήσουν τις νέες προτάσεις για την ενέργεια.

>>Διαβάστε επίσης: Ενεργειακή κρίση: Το μπαλάκι στους υπουργούς Ενέργειας<<

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (21 Οκτωβρίου) εξέτασε σειρά μέτρων για να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή ενεργειακή κρίση που γνωρίζει η Ε.Ε. μεταξύ των οποίων την εθελοντική από κοινού αγορά αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έναν νέο συμπληρωματικό δείκτη αναφοράς που θα αποτυπώνει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις συνθήκες στην αγορά, έναν προσωρινό διάδρομο τιμών στις συναλλαγές φυσικού αερίου, ώστε να περιορίζονται τα περιστατικά υπερβολικών τιμών και ένα προσωρινό πλαίσιο της ΕΕ για να τεθεί ανώτατο όριο στην τιμή του αερίου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

capital.gr

 
4317