Η Exxon Mobil κατέγραψε ζημιές 22,4 δισ. δολαρίων το 2020

Κατέγραψε την πρώτη ετήσια ζημία της μετά την συγχώνευση των Exxon και Mobil το 1999

Η Exxon Mobil έκλεισε την Τρίτη (2/2) τα βιβλία της για ένα δύσκολο 2020, ανακοινώνοντας ζημιές το τέταρτο τρίμηνο του 2020 και για ολόκληρο το έτος λόγω των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου, εν μέσω της πανδημίας Covid-19.
 
Η Exxon Mobil, η οποία έχει επικριθεί τον τελευταίο χρόνο τόσο για την οικονομική της απόδοση όσο και για την προσέγγισή της στις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κατέγραψε ζημία το 2020 ύψους 22,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά τα κέρδη ύψους 14,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019.
 

Τα αποτελέσματα αυτά σηματοδότησαν την πρώτη ετήσια ζημία της εταιρείας μετά την συγχώνευση των Exxon και Mobil το 1999.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο παγκόσμιος ενεργειακός κολοσσός αποκάλυψε νέες προσπάθειες μείωσης του κόστους, μια νέα επιχειρηματική μονάδα χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και ένα νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου, αλλαγές τις οποίες η εταιρεία ανέφερε πως θα την βοηθήσουν για το μέλλον.
 
Στο τέταρτο τρίμηνο, η Exxon Mobil υπέστη ζημιές ύψους 20,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά από τεράστιες διαγραφές. Ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.
 
Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 30,7% στα 46,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία, η οποία ανακοίνωσε σχέδια πέρυσι για περικοπή του 15% του εργατικού δυναμικού της, παγκοσμίως, παρουσίασε επιπλέον σχέδια για πρόσθετες περικοπές δαπανών ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αφορούν τα ετήσια έξοδα που αναμένει μέχρι το 2023.

ΚΥΠΕ
 

 
2784