Στην έκθεση εκπροσωπήθηκε και η Ελλάδα

Με μία μεγάλη αντιπροσωπεία είκοσι τουλάχιστον στελεχών, από 12 κυπριακές εταιρείες, και υπό την αιγίδα της Κυπριακής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, η Κύπρος έδωσε φέτος το δυναμικό παρών στην έκθεση EGYPS για πετρελαϊκά είδη και φυσικό αέριο, που άνοιξε τις πύλες της προχθές 11 Φεβρουαρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρου του Καΐρου, και ολοκληρώνεται σήμερα.
 
Θέμα της φετινής έκθεσης που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος εκπροσώπων του κλάδου από πολλές χώρες του κόσμου ήταν η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του αύριο, τόσο στη Μεσόγειο όσο και τη Βόρειο Αφρική.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Όλους τους συμμετέχοντες που κατέφθαναν από την Κύπρο, καλωσόρισε θερμά ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κάιρο  Όμηρος Μαυρομάτης, τονίζοντας ότι η διπλωματική αντιπροσωπεία βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των εκπροσώπων των κυπριακών φορέων στο Κάιρο, σε όλες τις παρουσίες τους και δραστηριότητές τους στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, επιδιώκοντας την ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων της Κύπρου με την Αίγυπτο σε όλους τους τομείς.
 
Αναλυτικά, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 12 εταιρείες από την Κύπρο, και μεταξύ αυτών οι: DP World Limassol Ltd, EDT Offshore, Fameline Energy, Hyperion Group, IESC Innovating Environmental Solutions Center Ltd, Multimarine Services Ltd.
 

Στο έργο και την γενικότερη παρουσίαση των κυπριακών περιπτέρων, καθοριστική ήταν η παρουσία και η γενικότερη συμβολή του Οργανισμού Invest Cyprus.

>>> Ειδήσεις – Κεφάλαιο Ενέργεια Brief <<< 

Να σημειωθεί τέλος ότι σε ειδική εκδήλωση, στα πλαίσια της έκθεσης, κύρια ομιλήτρια ήταν σε ένα από τα κεντρικά πάνελ, η Πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Τούλα Ονουφρίου.
 
Στην έκθεση εκπροσωπήθηκε και η Ελλάδα.
 
Συνολικά, στην αιγυπτιακή έκθεση EGYPS υπήρχαν συνολικά 15 κρατικά περίπτερα, 450 τουλάχιστον εταιρείες, με 1.600 εκπροσώπους και 270 τουλάχιστον ομιλητές στις 65 και πλέον συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας που διοργανώθηκαν στα πλαίσια της έκθεσης. 

ΚΥΠΕ Νίκος Κάτσικας
 

 
1523
Thumbnail
ad2mobile

Στις 29 Φεβρουαρίου και στις 14 Μαρτίου, όσες και όσοι έχουν την τύχη να βρίσκονται στο Μπουένος Άιρες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την κινηματογράφηση ενός ορόσημου στην προσπάθεια του ανθρώπου να πετάξει: την πρώτη πτήση χωρίς ορυκτά καύσιμα ή παράγωγά του, πτήση με ενέργεια μόνο από τον ήλιο.

Ο καλλιτέχνης Τομάς Σαρασένο ύψωσε ένα αερόστατο πάνω από τις αλυκές Salinas Grandes στην Αργεντινή και πέτυχε την πρώτη επανδρωμένη -πιλότος ήταν η Λετίσια Μάρκες- πτήση με όχημα το οποίο κινείτο με αέρα και ηλιακή ενέργεια. Έξι ρεκόρ, σύμφωνα με τη Federation Aeronautique Internationale (FAI), καταρρίφθηκαν ως προς ύψος, απόσταση, διάρκεια πτήσης, τόσο στη γενική κατηγορία όσο και στην κατηγορία γυναικών.

Το αερόστατο, το οποίο απορροφά υπεριώδη ακτινοβολία για να ανέλθει η θερμοκρασία του αέρα που περιέχει, μπορεί να μεταφέρει βάρος έως και 250 κιλών και να μεταφέρει δύο επιβάτες.

Στην επίσημη πτήση του, διάνυσε απόσταση 2,56 χιλιομέτρων. Το πρότζεκτ, που ακούει στο όνομα «Fly with Aerocene Pacha» -η λέξη «pacha» είναι ο διαχωρισμός του κόσμου σε διάφορες σφαίρες σύμφωνα με τη μυθολογία των Ινκας-, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας δημόσιας τέχνης «CONNECT BTS» της νοτιοκορεάτικης εταιρείας BTS.

ad1mobile

>>> Ειδήσεις – Κεφάλαιο Ενέργεια Brief <<< 

«Το "Fly with Aerocene Pacha" παρουσιάζει μια εφικτή ουτοπία και μια πρόκληση σε όλους εμάς να ενωθούμε και να αλλάξουμε τις συνήθειές μας, όχι το κλίμα μας», τόνισε, σε ανακοίνωση Τύπου, ο Τομάς Σαρασένο. Επιπλέον στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των διαφόρων κοινοτήτων στην περιοχή, των οποίων οι ζωές απειλούνται από την κλιματική αλλαγή.

Οι Salinas Grandes είναι γνωστές για τα σημαντικά αποθέματα λιθίου -σημαντικού για τα φιλικά στο περιβάλλον κινητά τηλέφωνα και τις ηλεκτρικές μπαταρίες αυτοκινήτου-, του οποίου η εξόρυξη ενδέχεται να έχει καταστροφικές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της μόλυνσης των υδάτινων πόρων.

Τέσσερις ομάδες, που εκπροσωπούσαν 33 κοινότητες αυτόχθονων των επαρχιών Jujuy και Saltas, παρέστησαν στην τελετή για το «Aerocene Pacha» και προασπίστηκαν το δικαίωμα τους να παραμείνουν «ελεύθερες από εξορύξεις» οι περιοχές τους (η Αργεντινή μαζί με τη Χιλή και τη Βολιβία συνιστούν το διαβόητο «τρίγωνο του λιθίου» στο οποίο υπάρχει πάνω από το 50% των αποθεμάτων λιθίου του πλανήτη).

Στο μπαλόνι του αερόστατου ήταν γραμμένη η φράση «El agua y la vida valen mas que el litio (Το νερό και η ζωή έχουν μεγαλύτερη αξία από το λίθιο)».

ΚΥΠΕ

article 1