Η Ρωσία θα απαντήσει στην επιβολή ανώτατων ορίων τιμών πετρελαίου

Η Ρωσία θα απαντήσει με περισσότερες μεταφορές προς την Ασία

Η Ρωσία θα απαντήσει στην επιβολή ανώτατων ορίων τιμών στο ρωσικό πετρέλαιο με τη μεταφορά μεγαλύτερων ποσοτήτων στην Ασία, δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας Νικολάι Σουλγκίνοφ την Τρίτη στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ.

«Οποιεσδήποτε ενέργειες για την επιβολή ανώτατου ορίου τιμών θα οδηγήσουν σε έλλειμμα στις αγορές των χωρών που τις επιβάλλουν και θα αυξήσουν τη μεταβλητότητα των τιμών», δήλωσε, όπως μεταδίδει το Reuters.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Οι Yπουργοί Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και του Καναδά έδωσαν το πράσινο φως την περασμένη εβδομάδα στην ιδέα να τεθεί ανώτατο όριο στην τιμή του ρωσικού αργού για να μειωθούν τα έσοδα της Μόσχας ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία.

Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

Πριν την εισβολή της Ρωσίας  στην Ουκρανία περίπου το ήμισυ των ρωσικών εξαγωγών αργού και προϊόντων πετρελαίου πήγαιναν στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.

ΚΥΠΕ