Η τιμή του αργού πετρελαίου Brent σημείωσε αύξηση 0,31%

Σταθεροποιητικά κινούνται την Τρίτη οι τιμές πετρελαίου μετά τη σημαντική αύξηση της Δευτέρας

Σταθεροποιητικά κινούνται την Τρίτη οι τιμές πετρελαίου μετά τη σημαντική αύξηση που σημείωσαν τη Δευτέρα, αγγίζοντας το επίπεδο των $114, λόγω των εκτιμήσεων ότι θα αυξηθεί η ζήτηση πετρελαίου μετά τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Σαγκάη.

Η τιμή του αργού πετρελαίου Μπρεντ σημειώνει οριακή αύξηση 0,31%, στα $114,6 το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 25 Μαρτίου, ενώ το αμερικανικό αργό WTI ενισχύεται κατά 0,15%, στα $114,34 το βαρέλι.

Στην αύξηση των τιμών πετρελαίου συνέβαλε το γεγονός ότι οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι από την 1η Ιουνίου θα αρθεί η απαγόρευση διακίνησης των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της Σαγκάη.

Τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι στην Κίνα, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, η ζήτηση πετρελαίου μειώθηκε κατά 11% τον Απρίλιο λόγω του λοκντάουν στην Σαγκάη.  

Επίσης, στην ενίσχυση των τιμών η αισιοδοξία ότι η ΕΕ θα καταλήξει σε συμφωνία, μετά την άρνηση της Ουγγαρίας, για επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

>>Διαβάστε επίσης:Σε χαμηλό 4 εβδομάδων το φυσικό αέριο<<

Στο μεταξύ, σημαντική αύξηση κατά 1,92% καταγράφει η τιμή του αμερικανικού φυσικού αερίου που βρίσκεται $8,10 ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (MMBtu), λόγω των προοπτικών που υπάρχουν για αύξηση της παραγωγής του αμερικανικού LNG εν μέσω περιορισμένης προσφοράς και ζήτησης από την Ευρώπη. 

ΚΥΠΕ
 

 
3363