Η βιομηχανία αιολικής ενέργειας του Καναδά αύξησε την εγκατεστημένη ισχύ της το 2018

Η βιομηχανία αιολικής ενέργειας του Καναδά αύξησε την εγκατεστημένη ισχύ της το 2018, και εδραιώθηκε ως η πηγή νέας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με το χαμηλότερο κόστος. Τα έργα που ανατέθηκαν πρόσφατα έφεραν την συνολική εθνική δυναμικότητα αιολικής ενέργειας κοντά στα 13.000 μεγαβάτ, και επιβεβαίωσαν την ικανότητα της αιολικής βιομηχανίας να συνεχίσει να προσφέρει χαμηλές τιμές.

Τα έξι έργα αιολικής ενέργειας που τέθηκαν σε λειτουργία το 2018 προσέθεσαν 566 μεγαβάτ εγκατεστημένης ισχύος στο δίκτυο της χώρας, φέρνοντας το μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης στο 20% ετησίως από το 2008.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Στις επαρχίες του Σασκάτσουαν και της Αλμπέρτα, η μέση τιμή προσφοράς ήταν στα 42 και 39 δολάρια ανά μεγαβατώρα αντίστοιχα, πλησιάζοντας το χαμηλό ρεκόρ των 37 δολαρίων που καταγράφηκε στην Αλμπέρτα στα τέλη του 2017.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς αιολικής ενέργειας στον Καναδά είναι τώρα 12.816 μεγαβάτ, αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες περίπου 3,3 εκατομμυρίων σπιτιών. Η παραγωγή αιολικής ενέργειας καλύπτει περίπου το 6% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας του Καναδά, ο οποίος είναι πλέον ο ένατος μεγαλύτερος παραγωγός αιολικής ενέργειας στον κόσμο. Η κυρίαρχη πηγή ανανεώσιμης ενέργειας στη χώρα παραμένει η υδροηλεκτρική.

Στην τελευταία της έκθεση ενεργειακής προσφοράς και ζήτησης, η Εθνική Επιτροπή Ενέργειας της χώρας αναφέρει ότι η αιολική ενέργεια προβλέπεται να προσθέτει περίπου 510 μεγαβάτ ετήσιας δυναμικότητας, που αντιστοιχεί στο 27% της νέας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα απαιτήσει ο Καναδάς από το 2017 έως το 2040. Ωστόσο, η βιομηχανία έχει σαφή ικανότητα να ξεπεράσει αυτήν την προοπτική, δεδομένου ότι η ετήσια αύξηση της παραγωγικής ικανότητας είναι κατά μέσο όρο 1.000 μεγαβάτ την τελευταία δεκαετία, με το κόστος να πέφτει σταθερά.

 
709
Thumbnail

Η ρωσική εταιρεία παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Novatec υπέγραψε συμφωνία με τις κινεζικές CNOOC και CNODC (θυγατρικές της κινεζικής πετρελαϊκής εταιρείας CNPC) βάσει της οποίας θα πουλήσει στην κάθε μια εταιρεία το 10% στη δεύτερη μονάδα παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Arctic LNG.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

 

Κατά αυτόν τον τρόπο η Κίνα θα καταστεί ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην νέα αυτή μονάδα LNG, στην οποία η ίδια η Novatec προτίθεται να διατηρήσει το 60% , ενώ η γαλλική Total συμμετέχει ήδη με 10%. Ωστόσο η εξέλιξη αυτή δίνει τη δυνατότητα στην Novatec να πουλήσει σε κάποιο ακόμη επενδυτή το υπολειπόμενο 10%.

Η συμφωνία υπεγράφη στο πλαίσιο του διεθνούς φόρουμ «Μια ζώνη ένας δρόμος» που πραγματοποιείται στο Πεκίνο.

Η κινεζική πετρελαϊκή εταιρεία CNPC συνεργάζεται ήδη με την ρωσική Novatec, στην πρώτη μονάδα παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Yamal LNG στην οποίο συμμετέχει με το 20%.

Η προσέλκυση κινεζικών εταιρειών είναι σημαντική για την υλοποίηση του έργου, γράφει η εφημερίδα Kommersant καθώς αυτό θα δώσει την δυνατότητα στην μονάδα Arctic LNG, να προωθήσει στην αγορά τουλάχιστον το 20% του υγροποιημένου αερίου (καθώς με βάση τους όρους της συμφωνίας οι νέοι εταίροι θα πρέπει να προωθήσουν στην αγορά μακροπρόθεσμα, ποσότητες αερίου που αντιστοιχούν στο ποσοστό συμμετοχής της εταιρείας στο εν λόγω έργο).

>>> Όλες οι διεθνείς με επιλεγμένο περιεχόμενο ειδήσεις <<<

 

Η δυνατότητα παραγωγής της μονάδας Arctic LNG, υπολογίζεται να φθάσει τους 19,8 εκατομμύρια τόνους ετησίως.

ad2mobile

Εκτός των άλλων η προσέλκυση κινεζικών εταιρειών θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή κινεζικών τραπεζών στην χρηματοδότηση της μονάδας Arctic LNG καθώς και στην χρηματοδότηση της ναυπήγησης τάνκερ που θα μεταφέρουν LNG.

naftemporiki.gr

article 1