Η βιομηχανία αιολικής ενέργειας του Καναδά αύξησε την εγκατεστημένη ισχύ της το 2018

Η βιομηχανία αιολικής ενέργειας του Καναδά αύξησε την εγκατεστημένη ισχύ της το 2018, και εδραιώθηκε ως η πηγή νέας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με το χαμηλότερο κόστος. Τα έργα που ανατέθηκαν πρόσφατα έφεραν την συνολική εθνική δυναμικότητα αιολικής ενέργειας κοντά στα 13.000 μεγαβάτ, και επιβεβαίωσαν την ικανότητα της αιολικής βιομηχανίας να συνεχίσει να προσφέρει χαμηλές τιμές.

Τα έξι έργα αιολικής ενέργειας που τέθηκαν σε λειτουργία το 2018 προσέθεσαν 566 μεγαβάτ εγκατεστημένης ισχύος στο δίκτυο της χώρας, φέρνοντας το μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης στο 20% ετησίως από το 2008.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Στις επαρχίες του Σασκάτσουαν και της Αλμπέρτα, η μέση τιμή προσφοράς ήταν στα 42 και 39 δολάρια ανά μεγαβατώρα αντίστοιχα, πλησιάζοντας το χαμηλό ρεκόρ των 37 δολαρίων που καταγράφηκε στην Αλμπέρτα στα τέλη του 2017.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς αιολικής ενέργειας στον Καναδά είναι τώρα 12.816 μεγαβάτ, αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες περίπου 3,3 εκατομμυρίων σπιτιών. Η παραγωγή αιολικής ενέργειας καλύπτει περίπου το 6% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας του Καναδά, ο οποίος είναι πλέον ο ένατος μεγαλύτερος παραγωγός αιολικής ενέργειας στον κόσμο. Η κυρίαρχη πηγή ανανεώσιμης ενέργειας στη χώρα παραμένει η υδροηλεκτρική.

Στην τελευταία της έκθεση ενεργειακής προσφοράς και ζήτησης, η Εθνική Επιτροπή Ενέργειας της χώρας αναφέρει ότι η αιολική ενέργεια προβλέπεται να προσθέτει περίπου 510 μεγαβάτ ετήσιας δυναμικότητας, που αντιστοιχεί στο 27% της νέας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα απαιτήσει ο Καναδάς από το 2017 έως το 2040. Ωστόσο, η βιομηχανία έχει σαφή ικανότητα να ξεπεράσει αυτήν την προοπτική, δεδομένου ότι η ετήσια αύξηση της παραγωγικής ικανότητας είναι κατά μέσο όρο 1.000 μεγαβάτ την τελευταία δεκαετία, με το κόστος να πέφτει σταθερά.

 
1046
Thumbnail

Στη χορήγηση δανείου 400 εκατομμυρίων δολαρίων προχώρησε η μεγαλύτερη τράπεζα δανεισμού της Ρωσίας Sberbank με αντικείμενο την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου στην Τουρκία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η τράπεζα και μεταδίδει το Reuters.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Η δανειακή σύμβαση διάρκειας 7 ετών συνάφθηκε με μια θυγατρική της Rosatom, την κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας και η οποία συμμετέχει στην κατασκευή της πυρηνικής μονάδας στην Τουρκία. 

Όπως αναφέρεται σχετικά, ο πυρηνικός σταθμός ισχύος 4,800 MW σκοπό έχει να μειώσει την εξάρτηση της Τουρκίας σε εισαγωγές ενέργειας, ενώ να υπογραμμιστεί ότι σημαντικές καθυστερήσεις έχουν σημειωθεί στην υλοποίησή του, δεδομένου ότι η αρχική σύμβαση υπεγράφη το 2010.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Τον Ιούνιο, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως είναι σημαντικό να ολοκληρωθούν οι εργασίες του πρώτου αντιδραστήρα του σταθμού έως το 2023, όταν και προγραμματίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων της Τουρκικής Δημοκρατίας.

energypress.gr

article 1