Μείωση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Nord Stream

Μέσω Ουκρανίας παραμένει σταθερή

Η ροή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream μειώθηκε το πρωί της Τρίτης ενόψει της αναμενόμενης μείωσης της διαθεσιμότητας από την Τετάρτη, ενώ οι ροές μέσω διαμετακομιστικών διαδρομών από την Ουκρανία παρέμειναν σταθερές.

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom δήλωσε ότι πρέπει να σταματήσει τη λειτουργία μιας τουρμπίνας, κάτι που σημαίνει ότι ο αγωγός θα λειτουργεί με μόλις 20% της χωρητικότητας από τις 27 Ιουλίου.

Δείτε ακόμη: Παρέμβαση στην ΕΕ για το φυσικό αέριο ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Η Gazprom είχε προηγουμένως επικαλεστεί την καθυστερημένη επιστροφή μιας άλλης τουρμπίνας που επιδιορθώνεται στον Καναδά ως τον λόγο για να μειώσει τις ροές στο 40% τον Ιούνιο πριν τις σταματήσει εντελώς για 10 ημέρες λόγω προγραμματισμένης συντήρησης αυτόν τον μήνα που έληξε στις 21 Ιουλίου.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Η Gazprom είπε ότι η παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας μέσω του σημείου εισόδου Sudzha ήταν 41,9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την Τρίτη έναντι 41,7 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων την Δευτέρα.

Οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe προς την Πολωνία από τη Γερμανία μειώθηκαν ελαφρά, σύμφωνα με στοιχεία από τον φορέα εκμετάλλευσης του αγωγού Gascade.

KΥΠΕ

 
4125